Stichting de Buren van Oost

 • “De Buren van Oost geeft de mensen een stem in de wijk.”

  Vanuit de wijk is de Stichting de Buren van Oost ontstaan. Stichting de Buren van Oost bestaat uit betrokken, bevlogen en actieve bewoners die een stabiele, actieve en plezierige woonomgeving willen bevorderen.

  Om De Buren van Oost structureel en fysiek in de wijk te vestigen, zochten wij samen met de gemeente Schiedam, een eigen pand, een buurtpost, waar bewoners naar toe kunnen gaan, kunnen overleggen en, waar zij met elkaar en met relevante instellingen in contact kunnen komen.

  De fysieke aanwezigheid in de wijk door middel van een eigen pand bracht problemen met zich mee. In de wijk Schiedam Oost is er veel funderingsproblematiek. Dit bracht Stichting de Buren van Oost op het idee een mobiele huisvesting aan te schaffen middels een pipowagen, die op verschillende locaties in Schiedam Oost staat.  Zo komt de Stichting de Buren van Oost echt naar de buren toe, heeft daardoor een groter bereik in de wijk en komt de verbinding eerder tot stand onder de buurtbewoners.

  “Door Elkaar te Vinden Ontstaat Samenwerking!”

  Vanuit deze mobiele buurtpost, is Stichting de Buren van Oost verschillende nieuwe activiteiten gaan ontplooien/ondersteunen. De Buurthap (maaltijden bereiden voor en door buurtbewoners) Het Boodschappenmaatje, de Buurtkoffie & Zelfgemaakte Appeltaart, Kinderactiviteiten, inloopspreekuren in samenwerking met andere instellingen in de wijk en een ruilmarkt voor diensten en materialen (zie onze Facebookpagina: ‘De Buurtmarkt van Oost’). Ook heeft Stichting de Buren van Oost een Facebookpagina: de Buren van Oost Platform. Deze pagina is een goed communicatie/ventileer kanaal geworden voor de buurtbewoners en overige instanties in de wijk. Inmiddels zijn er 970 leden en wordt hier dagelijks gebruik van gemaakt. 

  Om instellingen en bewoners met elkaar te verbinden organiseert de Stichting de Buren van Oost netwerkontbijten en buurtlunches. Met deze lunches en ontbijten wil Stichting de lijnen tussen instellingen verkorten en de toegang voor buurtbewoners zo laagdrempelig als mogelijk houden.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >