Stichting Bewoners Budgetgroep Neerbosch-Oost

 • De Bewoners Budgetgroep Neerbosch-Oost is de bewonersorganisatie van deze wijk in Nijmegen. Ze behartigen de belangen van alle inwoners. Het is een van de budgethoudende bewonersorganisaties in Nijmegen. De wijk Neerbosch kent 7350 inwoners in het westelijke deel van Nijmegen, Neerbosch-Oost is in de  jaren zestig gebouwd met relatief veel sociale woningbouw, waardoor het risico ontstond dat het een probleemwijk ging worden.

  Reeds in de  zeventiger jaren   dreigde verpaupering, doordat een leegstaand bedrijventerrein met een kraakpand in de noordoosthoek een desolate aanblik bood. In 1989 is door de gemeente besloten om dit terrein te bebouwen met koopwoningen, waardoor de wijk in aanzien verbeterde.

  Verder heeft de gemeente de overlast van hangjongeren beperkt door het openstellen van een jongerencentrum en de aanleg van een  Cruyff Court . Als wijk onder het Grote Steden Beleid (GSB) heeft de bewonersorganisatie een grote rol gespeeld in de verbeterplannen voor de wijk. Het jaarlijkse festival Viva Symphonica is hun meest bekende activiteit.

   

   

  • Cantatestraat 13
   6544 VS Nijmegen

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >