Samen maken we Nieuwland

 • Nieuwland wordt bewoond door meer dan 15.000 mensen en is daarmee de op een na grootste wijk van Amersfoort. Nieuwland is een wijk met enorm veel potentie en was dé milieuwijk van Nederland. Zelfs vanuit Japan kwamen mensen tot 2009 kijken naar de innovatie rondom zonnepanelen in Nieuwland.
  Nieuwland was de eerste vinex locatie.

  20 jaar na de bouw heeft Nieuwland veel echtscheidingen, verborgen armoede, de hoogste GGZ dichtheid van heel Amersfoort en heeft het de laagste sociale cohesie.

  Samen met een enthousiaste Nieuwlanders wil de Stichting Nieuwland weer te laten bruisen onder de naam ‘Samen maken we Nieuwland’. Het is hun wens dat Nieuwland weer een levendige, vitale en bruisende wijk is. Een wijk die aantrekkelijk is voor jonge gezinnen en ook voor alleengaanden, jongeren en ouderen, of te wel een geweldige wijk voor alle Nieuwlanders. Een wijk waar iedereen met plezier woont en ook trots op is.

  Het doel van de stichting is om met alle Nieuwlanders te werken aan een vitale, veerkrachtige en inclusieve gemeenschap. Dat doen zij door de Nieuwlanders met elkaar te verbinden en bestaande initiatieven en partijen te ondersteunen, bijvoorbeeld via het digitale wijkplatform www.WijzijnNieuwland.nl of door het (mede) organiseren van wijkfeesten. Daarnaast helpen zij actief mee om samen met de middenstand Winkelcentrum de Nieuwe Hof te vitaliseren en te vernieuwen.

  Samen maken we Nieuwland is een Stichting zonder winstoogmerk. Samen met de Bijzondere Gasten en medewerking van het Buurt Bestuurt zijn zij bezig om een sluitende exploitatiebegroting te maken onder Wijkboerderij Nieuwland. Inmiddels zijn zij gestart met het WIJ-Atelier als “de Huiskamer van de wijk”.

  De passie van de Stichting  is om Amersfoort de meest duurzame samenleving van Nederland te maken, te starten in de eigen wijk Nieuwland.

 • Meer van onze leden

  Tuinenpark Amstelglorie

  Tuinenpark Amstelglorie

  Op het terrein van Tuinenpark Amstelglorie vind je ruim 400 volkstuinen, die bewerkt worden door nog veel meer ...

  Lees meer >
  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden stimuleert samenwerking en verduurzaming. Wij willen vernieuwers met constructieve ideeën ...

  Lees meer >
  Huurders Koepel Acantus

  Huurders Koepel Acantus

  Huurderskoepel Acantus vertegenwoordigt de belangen van de 13.000 huishoudens van Woningstichting Acantus in ...

  Lees meer >