ONS

 • ONS in Geeren-Zuid is een buurthuis nieuwe stijl. Onder één dak huisvest de wijkaccommodatie een restaurant, vrouwenstudio en verschillende vooruitstrevende projecten om bij te dragen aan de emancipatie van een kwetsbare buurt. De coöperatie ONS in Geeren-Zuid heeft met het UWV een regelarme zone ingericht, waar vrijwilligers geen sollicitatieplicht hebben en een vrijwilligersvergoeding krijgen. Bij ONS in de Bredase wijk Geeren-Zuid werken en leren buurtbewoners dus met behoud van uitkering binnen diverse bewonerscoöperaties.

  Werken en leren in bewonerscoöperaties

  De leden van de bewonerscoöperaties bundelen hun krachten om gezamenlijk een bedrijf te runnen. De werkzaamheden binnen de diverse coöperaties verschillen maar ze bepalen samen de koers. ONS kent op dit moment drie bewonerscoöperaties: ONS Coöperatief, ONS Atelier en ONS Land. De leden van de coöperaties hebben vrijwel allemaal afstand tot de arbeidsmarkt. Gezamenlijk krijgen zij de mogelijkheid om te ondernemen. Doordat de coöperatie zaken als administratie, inkoop en huisvesting op zicht neemt, kunnen ze zich volledig richten op hun werk. Zo zijn ze beter in staat zichzelf te ontplooien en krijgen ze een beter perspectief op de arbeidsmarkt. Meer info!

  ONS levert meer

  Het succes van ONS kent diverse kanten. ONS loopt goed. Maar minstens zo belangrijk zijn de sociale effecten. Zoals de sterkere verbinding tussen bewoners en culturen in de wijk. Succesvolle deelnemers blijken ook als rolmodel te dienen.

 • Meer van onze leden

  Stichting Onze DROOM

  Stichting Onze DROOM

  De ontmoetingsplek waar iedereen welkom is! Stichting Onze DROOM organiseert ontmoetingen en biedt dagbesteding en ...

  Lees meer >
  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Zorgvrijstaat

  Zorgvrijstaat

  Zorgvrijstaat wil bewoners van Rotterdam West organiseren in het zorgen voor elkaar. In de overtuiging dat de ...

  Lees meer >