Hart voor de K-buurt

 • In Amsterdam Zuidoost Samen is een brede coalitie van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) opgestaan. Zij willen zij dat er in de buurt een groot plein gebouwd wordt met genoeg maatschappelijke voorzieningen. Zo krijgt de buurt het hart dat het nodig heeft.

  Hart voor de Kbuurt wil bouwen aan de buurt van de toekomst, op een manier die maximaal bewoners bereikt, betrekt en bedient met als doel: Gewoon de beste buurt van Nederland worden. Postcode 1104 Rocks!

   ‘1104 Rocks!’

  Sleuf asfalt

  Bewoners willen een goed plein die de rijke mix aan mensen in de wijk een kloppend hart biedt. “In het ontwerp werd ‘plein’ wel als gewenste functie benoemd, maar het werd niet goed gerealiseerd. De buurt zit nu met een sleuf asfalt tussen Metro en winkelcentrum Kameleon waar iedereen van voelt dat het nooit de gewenste pleinfunctie kan dragen.”

  De groep werkt nauw samen met andere organisaties en ‘smaakmakers’ in de buurt zoals het Platform K-buurt, OpenAteliersZO, BewonersCommissies, Kerkgenootschappen, Winkeliers, Buurtopbouw-werkers, e,a.
 • Meer van onze leden

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum (BOB) in de stad Groningen wil samen met zoveel mogelijk bewoners en andere betrokkenen ...

  Lees meer >
  Platform Selissen

  Platform Selissen

  Platform Selissen wil de leefbaarheid in de wijk Selissenwal in Boxtel verbeteren. Verschillende groepen uit de wijk ...

  Lees meer >
  Stichting De Meevaart

  Stichting De Meevaart

  In De Meevaart staan meedoen, elkaar ontmoeten, leren, jezelf verder ontwikkelen en het in de praktijk brengen van ...

  Lees meer >