De Nieuwe Banier

 • De Nieuwe Banier is een bewonersorganisatie die het gebouw De Nieuwe Banier exploiteert. Ze zitten in de Agniessebuurt in Rotterdam. Het gebouw heeft een theater, dansstudio, grote zaal, huiskamer, Wijkkeuken, Zwerfbieb, een Kinderbieb en nog veel meer. De bewonersorganisatie is een stichting van een groep Rotterdammers uit de wijk, die met veel buurtbewoners, lokale ondernemers en andere partijen samenwerkt en een groot aantal activiteiten voor en met de bewoners organiseert.

  “De Nieuwe Banier is een echt broeinest in de wijk. Iedereen kan er op zijn/haar eigen manier en eigen niveau aan mee doen.”

   Zelfbeheer

  De Nieuwe Banier is een Huis van De Wijk en heeft van de gemeente de status Couleur Locale gekregen. Dat betekent dat de bewoners uit de buurt het huis zelf exploiteren, Dus  samen zorgen voor het beheer en de programmering. De voorwaarde van de gemeente is, dat de activiteiten voor, door en met bewoners interessant, inspirerend, leerzaam, uitdagend en continu vernieuwend zijn. Buurtbewoners zijn altijd welkom, kunnen zo binnen lopen om gebruik te maken van de gratis Wifi, of om even bij te komen in de woonkamer met een gratis kopje koffie of thee. Dat is een mooie kans voor de gebruikers en vrijwilligers om kennis te maken en te luisteren naar elkaars ideeën om het aanbod beter te maken.

  Geen concurrent

  In De Nieuwe Banier is iedereen gelijk, buurtbewoners of bezoekers: wie je ook bent, waar je vandaan komt of waar je naar toe wilt, je bent geen concurrent van elkaar, maar een samenwerkingspartner. Zo bouwen we samen aan een sterkere lokale economie en een aan duurzame toekomst van onze wijk. Dit noemen wij de WE-samenleving.

  Begin met een idee, deel het en met vallen en opstaan kan er iets moois ontstaan; voor jou, maar zeker ook voor de wijk.

  De organisatiestructuur geeft de mogelijkheid om mee te denken en te beslissen over het heden en de toekomst van De Nieuwe Banier. Het model zorgt er voor dat iedereen mee kan doen, dat er blijvende inspraak is, dat de kringen en bestuur goed functioneren en elkaar versterken. Maar een model is niets zonder mensen. Bewoners uit de Agniesebuurt in Rotterdam zijn van harte welkom om hun stem te laten horen en in gesprek te gaan hoe hun wensen binnen De Nieuwe Banier vorm kunnen geven.

 • Meer van onze leden

  Denktank Elden

  Denktank Elden

  Gemeente Arnhem gaat verschillende budgetten overhevelen naar de wijken, bewoners moeten hier dan zelf over gaan ...

  Lees meer >
  Buurtpost Zuid de Lelie

  Buurtpost Zuid de Lelie

  Stichting Buurt Post Zuid de Lelie is de spreekbuis van en voor de omwonenden. De stichting is opgericht ...

  Lees meer >
  Stichting de Leidse Uitdaging

  Stichting de Leidse Uitdaging

  Stichting de Leidse Uitdaging heeft een kleinschalig en bijzonder ontmoetingspunt met een gevarieerd programma in ...

  Lees meer >