Club Goud

 • Club Goud is een initiatief van Stichting ‘in Samenwerking met’, naar een idee van projectleider Moniek van Daal. Als vrijwilliger bij een zorginstelling in Nijmegen ontmoette ze veel ouderen die het leuk vonden om vaker andere mensen van verschillende leeftijden te ontmoeten. Hieruit ontstonden de plannen voor Club Goud.

  Club Goud zet zich in om een nieuwe generatie vrijwilligers op de been te krijgen in de ouderenzorg. Dat vinden zij belangrijk omdat er onder ouderen veel behoefte is aan meer sociale contacten. Club Goud is ervan overtuigd dat juist het samenbrengen van ouderen met jongeren horizon verbredend en prikkelend werkt voor alle partijen.

  Om die nieuwe generatie vrijwilligers bij Club Goud te betrekken, organiseren zij vrijwilligerswerk waarbij je op vernieuwende manieren in contact komt met ouderen. Samen met lokale partijen bedenken zij activiteiten die voor ouderen en jongeren leuk zijn om aan deel te nemen en de jongeren uitnodigen om vaker vrijwilligerswerk te doen. Het vrijwilligerswerk is speciaal bedoeld voor mensen die ondanks een drukke agenda toch graag iets willen betekenen voor ouderen die het goed kunnen gebruiken. Een vrijwilliger bij Club Goud kan bijvoorbeeld gastvrouw zijn bij de 80+ bioscoop, dansen tijdens het Danspaleis of met iemand mee naar buiten die graag naar de geitjes gaat. Het gaat er om wat makkelijk bij iemand past en wat zij of hij het leukst vindt.

  “Club Goud brengt generaties samen.”

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Samenwonen-Samenleven (SW-SL)

  Stichting Samenwonen-Samenleven (SW-SL)

  Samenwonen-Samenleven(SW-SL) is een sociale onderneming. Tegendraads, eigenzinnig en ook experimenterend. ...

  Lees meer >
  Stichting Wijkraad Mill Centrum

  Stichting Wijkraad Mill Centrum

  • Zuid
  • Mill en St. Hubert

  De Wijkraad Mill Centrum is er voor en door de inwoners van Mill centrum. De ...

  Lees meer >
  Bij de Halte

  Bij de Halte

  Bij de Halte” is een broedplek waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen in het “hart” van de Zandweerd, ...

  Lees meer >