Club Goud

 • Club Goud is een initiatief van Stichting ‘in Samenwerking met’, naar een idee van projectleider Moniek van Daal. Als vrijwilliger bij een zorginstelling in Nijmegen ontmoette ze veel ouderen die het leuk vonden om vaker andere mensen van verschillende leeftijden te ontmoeten. Hieruit ontstonden de plannen voor Club Goud.

  Club Goud zet zich in om een nieuwe generatie vrijwilligers op de been te krijgen in de ouderenzorg. Dat vinden zij belangrijk omdat er onder ouderen veel behoefte is aan meer sociale contacten. Club Goud is ervan overtuigd dat juist het samenbrengen van ouderen met jongeren horizon verbredend en prikkelend werkt voor alle partijen.

  Om die nieuwe generatie vrijwilligers bij Club Goud te betrekken, organiseren zij vrijwilligerswerk waarbij je op vernieuwende manieren in contact komt met ouderen. Samen met lokale partijen bedenken zij activiteiten die voor ouderen en jongeren leuk zijn om aan deel te nemen en de jongeren uitnodigen om vaker vrijwilligerswerk te doen. Het vrijwilligerswerk is speciaal bedoeld voor mensen die ondanks een drukke agenda toch graag iets willen betekenen voor ouderen die het goed kunnen gebruiken. Een vrijwilliger bij Club Goud kan bijvoorbeeld gastvrouw zijn bij de 80+ bioscoop, dansen tijdens het Danspaleis of met iemand mee naar buiten die graag naar de geitjes gaat. Het gaat er om wat makkelijk bij iemand past en wat zij of hij het leukst vindt.

  “Club Goud brengt generaties samen.”

   

 • Meer van onze leden

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy is een met, voor en door bewonersinitiatief in de wijk Holy in Vlaardingen. Samen met bewoners ...

  Lees meer >
  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden verbindt de bewoners uit de Gildenwijk in Spijkenisse door activiteiten te organiseren ...

  Lees meer >
  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  DAVA is de afkorting van Door Achterveld Voor Achterveld. Deze vereniging van vrijwilligers heeft als doel ervoor ...

  Lees meer >