Buurtwerkkamer de Handreiking

 • In De Handreiking in Amsterdam Zuidoost gebeuren bijzondere dingen. Hier wordt de strijd aangegaan met grote problemen als eenzaamheid, schuldproblemen en taalachterstand. De plek is samen met vier andere ‘buurtwerkkamers’ een coöperatie. Dat betekent dat iedere medewerker, vrijwilliger en deelnemer een beetje eigenaar is.

  Een Buurtwerkkamer is een plek, waar alle bewoners met een goed idee zich kunnen aanmelden. Het doel is om de buurt beter te maken. Iedereen die een activiteit wil organiseren, een dienst wil opzetten of gewoon eens wil praten over de mogelijkheden die er zijn: De Buurtwerkkamer is daar dé plek voor.

  Voorwaarde hierbij is dat alles op vrijwillige basis gebeurt en er geen winst mee wordt gemaakt. Een paar voorbeelden: een formulierenbrigade, klussendienst, huiswerkbegeleiding, Nederlandse conversatieles, een kookclub en ga zo maar door.

  “Goede locatie om contact te krijgen met mensen uit de buurt en iets bij te leren.”

  In ons blad LSA BewonersBerichten schreven we een uitgebreide reportage over deze leden. Lees: “Hier gaat iedereen sterker weg!”

  Met de Buurtwerkkamers MultiBron en Casa Jepie Makandra vormt De Handreiking de Buurtwerkkamer Coöperatie. Voor meer informatie check www.buurtwerkkamer.nl.

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >