Buurtvereniging Zijlkwartier

 • Buurtvereniging Zijlkwartier is de oudste en grootste dorpsvereniging van Leiderdorp.

  Doelstelling van de vereniging is het zo breed mogelijk organiseren van low budget activiteiten voor inwoners van Leiderdorp voor alle leeftijden, politieke voorkeuren en religie. De activiteiten die georganiseerd worden zijn onder andere: toneel, bingo, Spaanse les, inloopochtend, klaverjassen, kinderuitstapje, kerstmarkt, etc. Het buurthuis biedt onderdak aan verschillende clubs en stichtingen. Ook is het mogelijk dat andere, commerciële organisaties, gebruik maken van het buurthuis.

  De buurtvereniging Zijlkwartier is in 2013 gestart met de uitvoering van buurttalent. Zij willen de ‘verbindende schakel’ worden tussen bewoners.

  Met gebruikmaking van talenten, interesses en kwaliteiten van mensen willen zij nieuwe activiteiten opbouwen die aansluiten bij vragen, noden en behoeften van mensen in de wijk. Onderdeel van de aanpak is om nauw samen te werken met de partners in Leiderdorp zoals Pluspunt, het sociaal cultureel werk, Gemiva, Rijnhart Wonen en de gemeente.

  “Het is belangrijk dat alle buurt- cq dorpsverenigingen georganiseerd zijn om op die manier ideeën uit te wisselen, waardoor het aanbod van activiteiten verder uitgebreid kan worden, met ondersteuning van het LSA op juridisch en organisatie-gebied.”

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >