Bewonersplatform Oud Ambacht

 • Het bewonersplatform Oud Ambacht zet zich in om ontmoeting en verbinding in de buurt te stimuleren. Dit doen zij door het (mede) organiseren van activiteiten, het (mede) organiseren van informatiebijeenkomsten, werkgroepen op het gebied van parkeren, duurzaamheid, ouder worden in de wijk, Hondenuitlaatroute enz.

  Waar mogelijk doet het bewonersplatform dit op eigen initiatief, waar nodig treedt ze samen op met gemeente of andere betrokken partijen. Een eerste succesvolle actie hebben ze al eerder afgerond. Door de actieve inzet van het bewonersplatform Oud Ambacht in samenwerking met A4All, de gemeente en de basisscholen is een begin gemaakt met het vergroenen van de wijk door de geluidsschermen langs de A20 te beplanten met wingerd.

  In de wijk gebeurt veel. Maar vaak weet men dat niet van elkaar. Om contact te kunnen maken met alle wijkgenoten zijn er diverse digitale mogelijkheden. Zo hebben is er op Facebook een groep aangemaakt: Bewonersplatform Oud Ambacht. Op deze pagina wordt wijkgenoten de ruimte gegeven om elkaar te informeren over activiteiten/evenementen en bijeenkomsten. Verder wil men via Facebook horen wat leeft in onze wijk. Waar is behoefte aan? De Facebookpagina heeft inmiddels al 270 leden.

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >