Bewonersorganisatie Charlois Zuidrand (BOCZ)

 • Bewonersorganisatie Charlois Zuidrand bestaat uit een groep bewoners en ondernemers dat zich inzet voor alle bewoners, bedrijven en sportverenigingen in de wijk.

  Charlois Zuidrand is een bijzonder gebied dat kan bogen op een rijke geschiedenis. Nog geen 500 bewoners telt de langgerekte wijk Charlois Zuidrand. Ten opzichte van de overige wijken in het gebied heeft de Zuidrand een uniek woonmilieu. Oude, vrijstaande boerderijen worden afgewisseld met eengezinswoningen en villa’s.

  De bewonersorganisatie werkt sinds kort met werkgroepen en commissies. Zo is er een werkgroep Buiten-AED actief, en wordt er gewerkt aan het opzetten van een viertal andere commissies en werkgroepen. Deze commissies en werkgroepen zullen zich onder andere gaan bezighouden met zaken als Bouwen, Wonen & Buitenruimte, Sport, Cultuur & Recreatie en de Website/Social Media en ICT,  en komt er een werkgroep Verkeersveiligheid. Hiermee spelen zij in op de plannen en activiteiten in de wijk die van invloed zijn op het welzijn en de leefbaarheid in de wijk. 

  De Bewonersorganisatie faciliteert ook ‘De Zuidrandermagazine’, die bestaat een redactie meteen aantal enthousiaste bewoners en een professionele vormgever, die iedere 3 maanden weer zorgen voor een prachtig leesbaar magazine.

 • Meer van onze leden

  Coöperatieve Wijkraad Oosterpark

  Coöperatieve Wijkraad Oosterpark

  Beslissen zoals de wijk zou beslissen, dat is wat de Coöperatieve Wijkraad doet. Want als het gaat over de wijk, ...

  Lees meer >
  Wijkplatform Molenvliet

  Wijkplatform Molenvliet

  Het wijkplatform Molenvliet wil samen met bewoners, gemeente, ondernemers, sportverenigingen en andere partners ...

  Lees meer >
  Samen maken we Nieuwland

  Samen maken we Nieuwland

  Nieuwland wordt bewoond door meer dan 15.000 mensen en is daarmee de op een na grootste wijk van ...

  Lees meer >