Bewonersgroep Arnhems Hart

 • “Samen sociaal, meedenken en actief de binnenstad verbeteren.”

  Veel binnenstadbewoners van Arnhem willen graag weten wat er allemaal gebeurt in hun omgeving, maar ook erover mee praten. Bewonersgroep Arnhems Hart maakt dit mogelijk doordat zij de inwoners altijd centraal stelt in de vele ontwikkelingen. Duidelijkheid en transparantie speelt daarin een belangrijke factor richting de gemeente, aannemers, gesprekspartners maar ook naar de inwoners. “Het mes snijdt altijd aan twee kanten.”

  Dagelijks zijn zij in de wijk te vinden om met de inwoners en ondernemers in gesprek te gaan, maar ook om dingen te onderzoeken en te bekijken. Vaak in kader van projecten, vergroening, parkeren, illegaal afval/weesfietsen maar ook als het gaat om (verkeers)veiligheid en hinder. Geregeld doen ze dit in het bijzijn van ambtenaren en soms loopt er een extern adviesbedrijf mee.

  Jaarlijks houden ze een uitgebreide schouw waar inwoners mee lopen en hun punten aangeven om te verbeteren of aan te passen. Soms is een simpele aanpassing al voldoende om veel ergernis weg te halen.

  Participatie is er veel in de binnenstad. Mede door de Schone Buurt Brigade zijn er diverse mooie contacten onder elkaar gelegd en met andere inwoners. Hierdoor zijn er inwoners die samen diverse plantsoenen onderhouden, met elkaar wandelen of geregeld een bakkie doen.

  Arnhems Hart is open en transparant. Zij verwelkomen elke nieuwe inwoner dan ook van harte en gaan graag met hun in gesprek.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >