Bewonersgroep Arnhems Hart

 • “Samen sociaal, meedenken en actief de binnenstad verbeteren.”

  Veel binnenstadbewoners van Arnhem willen graag weten wat er allemaal gebeurt in hun omgeving, maar ook erover mee praten. Bewonersgroep Arnhems Hart maakt dit mogelijk doordat zij de inwoners altijd centraal stelt in de vele ontwikkelingen. Duidelijkheid en transparantie speelt daarin een belangrijke factor richting de gemeente, aannemers, gesprekspartners maar ook naar de inwoners. “Het mes snijdt altijd aan twee kanten.”

  Dagelijks zijn zij in de wijk te vinden om met de inwoners en ondernemers in gesprek te gaan, maar ook om dingen te onderzoeken en te bekijken. Vaak in kader van projecten, vergroening, parkeren, illegaal afval/weesfietsen maar ook als het gaat om (verkeers)veiligheid en hinder. Geregeld doen ze dit in het bijzijn van ambtenaren en soms loopt er een extern adviesbedrijf mee.

  Jaarlijks houden ze een uitgebreide schouw waar inwoners mee lopen en hun punten aangeven om te verbeteren of aan te passen. Soms is een simpele aanpassing al voldoende om veel ergernis weg te halen.

  Participatie is er veel in de binnenstad. Mede door de Schone Buurt Brigade zijn er diverse mooie contacten onder elkaar gelegd en met andere inwoners. Hierdoor zijn er inwoners die samen diverse plantsoenen onderhouden, met elkaar wandelen of geregeld een bakkie doen.

  Arnhems Hart is open en transparant. Zij verwelkomen elke nieuwe inwoner dan ook van harte en gaan graag met hun in gesprek.

 • Meer van onze leden

  Stichting R3NEW

  Stichting R3NEW

  "Wij dromen van een buurt of wijk waar kinderen spelen, en ouderen genieten. Een plek waar diversiteit mag ...

  Lees meer >
  Aan den Hofpad

  Aan den Hofpad

  - NAAST elkaar VOOR elkaar MET elkaar - Aan den Hofpad is  een organisatie die paramedische zorg biedt voor ...

  Lees meer >
  Stichting Duurzaam Steenwijkerland

  Stichting Duurzaam Steenwijkerland

  Stichting Duurzaam Steenwijkerland is een bewonersorganisatie waarin vrijwilligers in diverse projecten werken aan ...

  Lees meer >