Bewonerscommissie Eigen Haard

 • Bewonerscommissie Eigen Haard behartigt de belangen van alle bewoners in de wooncomplexen voor senioren Koornhorst en De Drecht in Amsterdam Zuidoost. Zij doen dat in overleg met verhuurder, zorginstelling en gemeente.

  De bewonerscommissie gelooft in samenwerking, de genoemde partijen zijn er immers allemaal voor de bewoners. Met trots kunnen ze zeggen dat ze elkaar hebben gevonden en nauw met elkaar samenwerken, wat trouwens niet betekent dat ze het nooit ergens over oneens zijn! De commissie richt zich vooral op woonplezier, rechten, onderhoud en schoon.

  Twee dames van de bewonerscommissie, Jeanette Eleonora en Alida Landbrug, zorgden er als ‘selforganizers’ voor dat de twee serviceflats voor senioren een stuk leefbaarder werden. In dit interview uit 2015 kun je lezen over hoe zij te werk zijn gegaan en wat zij bereikt hebben:

  “Wij geloven in samenwerking, we zijn er immers allemaal voor de bewoners”

  Deze wooncomplexen maakte deel uit van het ABCD community buildingsproject ‘Gewoon Bijzonder’.  Samen met bewoners, woonbegeleiders, managers, huismeesters, sociaal beheerders en andere buurtmakers werkten ze aan saamhorigheid, mooie dromen en verlangens van bewoners. Samen leren, vieren en vooral ook werken aan ‘het samen goed houden’.

  Lees meer over community building in wooncomplexen voor ouderen

   

  • Meernhof 11
   1106 KZ Amsterdam

 • Meer van onze leden

  Stichting de Rekere 2.0

  Stichting de Rekere 2.0

  Stichting De Rekere 2.0 is een wijkcentrum in Alkmaar en biedt ruimte aan diverse wijkactiviteiten op het gebied van ...

  Lees meer >
  Stichting Buurten met Buren

  Stichting Buurten met Buren

  Stichting Buurten met Buren in Huizen wil graag het onderlinge contact en verbinding tussen buurtgenoten bevorderen. ...

  Lees meer >
  Dorpshuis De Schulp

  Dorpshuis De Schulp

  Dorpshuis De Schulp is een plek voor elke activiteit, een plek voor jong en oud, een ontmoetingscentrum waar ...

  Lees meer >