Stichting De Partner

 • Stichting de Partner is een club van vrijwilligers.

  De stichting beheert een voormalig buurthuis  in Nieuwegein, waar o.a. jongerenplek The Pit in is gevestigd. De stichting stelt zich ten doel door middel van de exploitatie van het pand het te onderhouden conform de criteria die de gemeente (eigenaar) daaraan stelt.  Zij willen een bruisende plek creëren voor het bevorderen van laagdrempelige cultuuruitwisseling tussen generaties, genres en stijlen.

  “Onze visie: Samen maken wij het mogelijk! Samen feesten, vergaderen, dansen spelen, leren, muziek maken, praten, beleven, vieren.”

  De Partner organiseert eigen activiteiten en er worden soms door externen activiteiten aangeboden. Zij verzorgen de verhuur van mooie ruimtes, waar de gasten hun plannen waar kunnen maken.

  The Pit is een poppodium en café in Nieuwegein dat volledig draait op vrijwilligers, allemaal jongeren uit Nieuwegein en omstreken. Omdat er in Nieuwegein al jaren niks te doen was voor jongeren zijn ze zelf maar wat begonnen. Dankzij een fundraiser en donaties hebben ze zelf het hele pand flink onder handen kunnen nemen. Resultaat, een echt café met bar en pooltafel dat elke avond open is en een professioneel poppodium waar grote en kleine bandjes van zich kunnen laten horen.

  “We hebben veel gehad aan de informatie op de website van LSA; we willen deze en andere bronnen steunen door middel van lidmaatschapsgeld.”

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >