Workshop We Doen Het Zelf Wel Festival

 • Winst voor de wijk is een workshop van LSA en Beien over BewonersBedrijven tijdens We Doen Het Zelf Wel Festival. Hier vind je experts voor juridisch, financieel en ondernemend advies en de mooiste burgerinitiatieven ter inspiratie. Je kunt netwerken én je initiatief pitchen bij fondsen.

  LSA is inhoudelijk partner van dit festival georganiseerd door Human. Dat betekent onder andere dat we een workshop over BewonersBedrijven organiseren. Met je buren een onderneming starten om je wijk te verbeteren. Het gebeurt steeds meer, maar waarom zou je dat doen? Wat doen deze BewonersBedrijven? Hoe verdienen zij geld en welke impact heeft dat op de wijk? Ernst Bergboer, voorzitter van Beien, vertelt over de gekraakte voormalige school in Enschede waar zijn BewonersBedrijf de wereldproblemen op lokale schaal aanpakt. Door wijkbewoners te leren over het verbouwen van voedsel en verspilling. Door een bruisende ontmoetingsplek voor de wijk te zijn. Vanuit de vereniging LSA geeft Marieke Boeije inzicht in mogelijke verdienmodellen, impact en voorbeelden van bewonersbedrijven in het hele land.

  Tv-uitzendingen

  In de aanloop naar het festival maakt omroep Human zes tv-uitzendingen: ‘We doen het zelf wel’. Vanaf zondag 5 februari 16.20 uur op NPO2 en op Human.nl. In zes dorpen en steden leven Anneloor van Heemstra en Susan Koenen mee met mensen die zelf vorm geven aan hun gemeenschap. Ze staan aan de basis van een nieuwe doe-democratie, die niet afwacht, maar voorop loopt. Ze nemen verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid van hun dorp en stad.

  Bekijk hier het volledige programma en meld je aan met de kortingscode LSA@WDHZW.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >