WijkKlik verbindt in Emmen

 • WijkKlik Emmerhout2WijkKlik heeft als doel mensen in de wijk Emmerhout met elkaar te verbinden, door hen stapje voor stapje digitaal de weg te wijzen. Het is bewezen dat digitale vaardigheden leren, de gezondheid en welzijn in belangrijke mate verbetert en het gevoel van eigenwaarde verhoogt. Deze vaardigheden worden aangeleerd door vrijwilligers. Sommigen zijn ooit bij WijkKlik begonnen als cursist en geven nu hun kennis door. Deze vrijwilligers zijn goud waard!

  Het aanbod van WijkKlik is groot. Omdat iedereen een eigen leertempo heeft, krijgen cursisten persoonsgericht les in een groep van maximaal 6 personen in een van de Computer Clubs. Het Computer café is een inloop voor vragen op digitaal gebied en tijdens het Internet café kun je zelfstandig werken op een van de huurcomputers. De vrijwilligers van WijkKlik geven regelmatig workshops zoals “hoe beveilig ik mijn computer?”. Bij mensen die slecht ter been zijn, kan een vrijwilliger thuis komen om bijvoorbeeld de televisie opnieuw in te stellen of hen te leren hoe een mobieltje werkt.

  WijkKlik Emmerhout3Vanaf april 2015 kunnen bewoners uit Emmen met een minimale uitkering bij WijkKlik hulp krijgen bij het aanvragen van de Participatie /Stimuleringsregeling sociaal-culturele activiteiten. Dit is een budget voor de deelname aan allerlei activiteiten, zoals een (computer)cursus, abonnement op de dierentuin, bibliotheek of sportclub. De aanvraag hiervan is niet voor iedereen een fluitje van een cent. Er zijn in de wijk bijvoorbeeld mensen die nog nooit met een computer hebben gewerkt. Wijkklik probeert waar mogelijk te helpen.

  De digikamer van WijkKlik is in het BewonersBedrijf Op Eigen Houtje, Lemzijde 87/88.
  Kijk ook eens op emmerhoutspringlevend.nl.

  WijkKlik Emmerhout

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >