Wat is jouw initiatief waard?

 • Wat is je initiatief waard? Dat is een hele moeilijke vraag. Vooral omdat bij bewonersinitiatieven niet zo zeer naar de economische waarde maar naar de maatschappelijke waarde gekeken wordt. Wat doet het BewonersBedrijf voor de wijk? Nu is er een instrument dat je helpt om deze vraag te beantwoorden, de MAEXchange.

  MAEXchange is een initiatief van Kracht in Nederland om de maatschappelijke waarde van initiatieven inzichtelijk te maken. Als je je aanmeldt, krijg je een eigen pagina. Hier kun je laten zien wat je initiatief toevoegt. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel mensen je bereikt en welk deel van de wijk je bereikt. En je kunt via MAEXchange contact leggen met vergelijkbare initiatieven. Ook kun je laten zien wat je nodig hebt om het nog beter te maken. Professionals uit onder andere overheden, fondsen en bedrijfsleven kunnen met de MAEXchange sneller zien welke initiatieven bij hun eigen criteria voor samenwerking of ondersteuning passen.

  Benieuwd? BewonersBedrijf Berflo Es heeft de MAEXchange ingevuld. Op deze pagina zie je het bereik van het BewonersBedrijf en het belangrijkste effect op de betrokken bewoners.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >