Vrijwilligersbeleid voor Op Eigen Houtje

 • Het BewonersBedrijf Op Eigen Houtje in de Drentse wijk Emmerhout opent binnenkort officieel. Deze mijlpaal wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers in het BewonersBedrijf. Op Eigen Houtje verbouwt het gebouw van de voormalige basisschool de Tondel tot bedrijvencentrum. Bedrijven uit Emmerhout kunnen hier ruimte huren. Er komt bijvoorbeeld een kledingdrukkerij, een yogaschool en een computerclub voor ouderen. En zzp-ers kunnen hun eigen kantoor huren in het pand. Om alle werkzaamheden in goede banen te leiden, stelt Op Eigen Houtje een vrijwilligersbeleid op.

  Vrijwilligersbeleid brainstorm op eigen houtje
  Brainstorm over vrijwilligersbeleid bij Op Eigen Houtje
  Het vrijwilligersbeleid is een belangrijk document voor het BewonersBedrijf en voor de vrijwilligers. Hierin wordt namelijk vastgelegd wat jullie van elkaar kunnen verwachten. Het opstellen van een vrijwilligersbeleid is tijdrovend. Er is veel overleg met het bestuur en met vrijwilligers nodig. Op Eigen Houtje is druk bezig met overleggen. Tijdens een overleg worden alle belangrijke punten opgeschreven zoals in het voorbeeld op de foto. Zo stel je samen een vrijwilligersbeleid op waar iedereen in het BewonersBedrijf zich aan houdt en op terug grijpt.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >