Update BewonersBedrijven Zaanstad

 • In de zomer van 2014 waren we bij de officiële sleuteloverdracht van de Poelenburcht aan Stichting BewonersBedrijven Zaanstad (BBZ). Sinds die tijd is er enorm veel gebeurd.

  BewonersBedrijven Zaanstad is onderaannemer in twee sociale wijkteams. In de wijkteams in Zaandam-Zuid en Nieuw-West zal ook iemand van BBZ plaatsnemen. De wijkteams mobiliseren bewoners richting werk en stimuleren ondernemerschap in de wijk.

  Vanaf 1 januari heeft BBZ het beheer van een buurthuis overgenomen. Dit buurthuis, Het Eiland, werd beheerd door woningcorporatie Parteon en gebruikt als bewonershuis. Met de overname van Het Eiland door BewonersBedrijven Zaanstad komt er weer een buurthuis van bewoners in de wijk Pelders-Hoornseveld. De bewoners kunnen zelf activiteiten opzetten in Het Eiland. Hierbij zullen de sociale wijkteams ondersteunen.

  Voorzitter Erwin Stam is erg blij met deze nieuwe overname: “Het Eiland vormt een prima combinatie met Wijkcentrum De Poelenburcht, waar wij regelmatig nee moeten verkopen omdat wij te vol zitten. Door activiteiten te verplaatsen naar Het Eiland komt er een interessant aanbod in beide wijken.”

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >