Update BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

 • Het team bezoekt regelmatig de BewonersBedrijven in ons netwerk. Op 20 februari waren we bij BewonersBedrijf Op Eigen Houtje omdat de voorzitter van het bestuur helaas afscheid nam. Een update van de stand van zaken in Emmen.

  Nog steeds zijn alle ruimtes in het pand verhuurd en staan ondernemers uit de wijk op een wachtlijst. Een ruimte is vrij, maar dat houden ze ook zo. ‘Want,’ legt zakelijk leider Bruin Bruinsma uit. ‘In ons enthousiasme hebben we alle ruimtes meteen verhuurd en er niet aan gedacht dat we zelf ook een berging nodig hebben. Deze ruimte is vooralsnog dus bergruimte.’

  De grootste verandering is het in gebruik nemen van de professionele keuken sinds januari 2015. Cliënten van welzijnsinstelling Trans verzorgen elke werkdag lunch en diner tegen zeer schappelijke tarieven voor zo’n 30 gasten uit de wijk waarvan sommigen de maaltijden afhalen. De cliënten van Trans verzorgen de voorbereiding en elke middag komt chefkok Harm om met hen de maaltijd af te maken. Harm heeft een participatiebaan via het UWV bij het BewonersBedrijf. Bij de start van het restaurant dacht het bestuur niet aan afhaalmaaltijden. Totdat een negentigjarige wijkbewoner binnen kwam. Zijn vrouw is bedlegerig en kan niet naar het BewonersBedrijf komen, maar zij willen graag gebruik maken van de maaltijden. Het bestuur heeft daarna besloten om ook afhaalmaaltijden te leveren en naast deze meneer, maken andere wijkbewoners daar ook gebruik van.

  Helaas waren wij in BewonersBedrijf Op eigen Houtje omdat Liesbeth Westen afscheid nam als voorzitter van het bestuur. Anderhalf jaar heeft ze met ontzettend veel plezier deze functie vervuld en Liesbeth zal op andere manieren betrokken blijven bij het BewonersBedrijf. Dit betekent ook dat het bestuur op zoek is naar een nieuwe voorzitter. Dus woon je in (de omgeving van) Emmen bekijk dan de vacature Voorzitter Dagelijks Bestuur.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >