Tapiola: evenementenzaal BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

 • Het BewonersBedrijf Op Eigen Houtje in Emmen heeft zijn evenementenzaal een naam gegeven: Tapiola. Voor ons geen voor de hand liggende naam voor een evenementenzaal. Maar voor de bewoners van Emmerhout is het dat wel!

  Tapiola is een tuinstad in Finland. De tuinstad is gemaakt op basis van een door Ebenezer Howard ontwikkeld model uit 1898. Het tuinstadmodel is een complete samenleving maar dan op lokaal niveau. Bedenker Ebenezer Howard verwacht met dit model een intensieve participatie van bewoners in een bestuur en in het culturele leven. En dat allemaal in een besloten en veilige omgeving.

  Dit tuinstadmodel is de basis waarop de wijk Emmerhout gebouwd is. En BewonersBedrijf Op eigen Houtje is een mooi voorbeeld van actieve bewoners. Voor de bewoners van Emmerhout is er dus geen betere naam te bedenken dan Tapiola. Meer informatie vind je op de site van BewonersBedrijf Op Eigen Houtje.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >