Stichting BewonersBedrijven Zaanstad

 • Sleuteloverdracht kandidaat bewonersbedrijf Poelenburg. Erwin stam en wethouder Ria Visscher - NoordzijStichting BewonersBedrijven Zaanstad (BBZ) begon in de wijk Poelenburg. Hier kregen bewoners in juni 2014 de sleutel van het wijkcentrum de Poelenburcht. Dit centrum wordt verhuurd voor de meest uiteenlopende activiteiten uit de wijk. Vanaf 1 januari 2015 heeft BBZ een buurthuis in beheer: Het Eiland. Met de overname van Het Eiland door BewonersBedrijven Zaanstad komt er weer een buurthuis van bewoners in de wijk Pelders-Hoornseveld. De bewoners kunnen zelf activiteiten opzetten in Het Eiland. Hierbij zullen de sociale wijkteams ondersteunen.
  BewonersBedrijven Zaanstad is onderaannemer in twee van deze sociale wijkteams. In de wijkteams in Zaandam-Zuid en Nieuw-West zal iemand van BBZ plaatsnemen.

  De stichting is steeds meer een overkoepelend orgaan waarin administratieve, financiële, juridische en organisatorische zaken collectief geregeld worden. Het ondernemen in de wijk wordt hiermee laagdrempelig en aantrekkelijker voor buurtbewoners. Steeds meer bewoners sluiten zich aan bij Stichting BewonersBedrijven Zaanstad om gemeenschappelijke voorzieningen of faciliteiten in de wijk te behouden. De stichting is op dit moment actief in de wijken Hoornse- Peldersveld, Poelenburg, Rooswijk, Westerkoog, Westerwatering en Zaandam- Zuid, maar ook initiatieven uit andere wijken kunnen zich aansluiten.

  Contact

  Adres:
  Weerpad 1a
  1504 NX Zaandam

  Website: www.bewonersbedrijvenzaanstad.nl/
  Facebook: facebook.com/bewonersbedrijfpoelenburg
  E-mail: info@bewonersbedrijvenzaanstad.nl
  Telefoon: 075-6140703

  Zakelijk leider Erwin Stam krijgt tijdens het Congrestival; Eigen(wijs)heid eerst! inzicht in de verhoudingen in de wijk. Dit is vastgelegd in onderstaand filmpje:

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >