Starters helpen bewonersinitiatieven

 • Woensdag 13 juli 2016 was de eerste bijeenkomst van het programma dat LSA en Starters 4 Communities (S4C) opzetten. Met 30 mensen van 7 initiatieven spraken we over het programma en vooral over de mooie projecten van de deelnemers.

  Ondernemende initiatieven met een vraag

  LSa en S4C intro 2De samenwerking tussen LSA en S4C is vanuit het project BewonersBedrijven georganiseerd. Het gezamenlijke programma richt zich namelijk op ondernemende initiatieven. De bewonersgroepen hebben een vraag waar zij samen met een starter een oplossing voor vinden.

  De deelnemers en de vragen zijn heel verschillend. Een wijkhuis in zelfbeheer dat onafhankelijker van de overheid wil zijn en een initiatief dat wijkbewoners traint in het gebruiken van digitale media zoekt naar tips om fondsen te werven. Ook een digitaal zorgplatform en huiswerkbegeleiding met talentontwikkeling hebben zich aangemeld.

  Matchen

  Hoe gaan jonge starters deze mooie projecten ondersteunen? Dat is de vraag die in de komende weken beantwoord wordt. S4C voert gesprekken met alle initiatiefnemers om de vraag duidelijk in kaart te brengen. Daarna worden starters uit de regio geworven en gematcht met de projecten. Op deze website houden we je op de hoogte van de voortgang van het project.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >