Spreker uit Engeland tijdens bijeenkomst 1/11

 • LET OP! Deze bijeenkomst is verplaatst naar vrijdag 23 januari.

  Op 1 november organiseren wij in Het Huis in Utrecht de bijeenkomst Lokaal en sociaal ondernemen – van moestuin tot BewonersBedrijf. En vandaag kunnen we met trots een nieuwe naam toevoegen aan het programma: Sona Mahtani. Zij heeft een community enterprise in Londen: Selby Trust. De Engelse community enterprises dienen als voorbeeld voor BewonersBedrijven. Daarom zijn we erg enthousiast dat zij haar ervaringen komt delen tijdens onze bijeenkomst.

  In 1992 zetten bewoners Selby Trust op als goed doel, omdat zij vonden dat er een centrum moest komen in handen van de wijk. Bewoners moesten een plek krijgen die van henzelf is. Nu is de organisatie voor 80% zelfvoorzienend. Het centrum is een ontmoetingsplek voor bedrijven en individuen. Daarnaast draagt Selby Trust bij aan een buurt met minder geweld en betere leefomstandigheden. En aan veiligheid en een beter milieu.

  Sona Mahtani komt zelf vertellen wat Selby Trust doet en bereikt. En geloof ons, dat wil je niet missen! Meld je dus meteen aan via Eventbrite.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >