Sleuteloverdracht kandidaat-BewonersBedrijf Poelenburg

 • Kandidaat-BewonersBedrijf Poelenburg in Zaandam kreeg op 1 juli officieel de sleutel van het pand de Poelenburcht. Een groot aantal enthousiaste en nieuwsgierige wijkbewoners kwamen hier op af.

  Wijkcentrum de Poelenburcht is een groot pand, dat gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Een aantal toneelverenigingen maken bijvoorbeeld gebruik van de grote zaal. “Er was vanuit de omgeving vraag naar een grote zaal voor activiteiten. En die hebben we nu!”, vertelt initiatiefnemer Erwin Stam trots.

  Het BewonersBedrijf Poelenburg draait al volop. Er is een fietsfix, een kringloopwinkel en talloze bedrijven en initiatieven uit de wijk maken gebruik van het pand. Vlak voor de sleuteloverdracht moest nog een flinke horde genomen worden. Welsaen, de voormalige beheerder van de Poelenburcht, ging namelijk failliet. Waardoor gemaakte afspraken hun waarde verloren. Maar in Poelenburg weten ze van aanpakken en op 1 juli is de sleuteloverdracht een feit.

  Sleuteloverdracht Poelenburg
  Wethouder Ria Visscher – Noordzij spreekt de aanwezigen toe en overhandigt de sleutel officieel aan initiatiefnemer Erwin Stam. Daarna tekenen zij allebei het contract. Deze sleuteloverdracht wordt gevierd met taart. Een prachtige en heerlijke taart, gebakken door een vrijwilligster uit Poelenburg. Op de taart staat het nieuwe logo van BewonersBedrijf Poelenburg. Het bestuur en de wethouder snijden samen de taart aan en alle aanwezigen krijgen een stukje.

  Het was een mooie sleuteloverdracht met veel publiek. Maar vooral ook een grote stap die kandidaat-BewonersBedrijf Poelenburg heeft gezet. We houden alle ontwikkelingen goed in de gaten.

  Poelenburcht van BewonersBedrijf poelenburgSleuteloverdracht PoelenburgSleuteloverdracht Poelenburg

  Sleuteloverdracht PoelenburgSleuteloverdracht PoelenburgSleuteloverdracht Poelenburg

  Sleuteloverdracht PoelenburgSleuteloverdracht PoelenburgSleuteloverdracht Poelenburg

  Sleuteloverdracht PoelenburgSleuteloverdracht kandidaat bewonersbedrijf Poelenburg. Erwin stam en wethouder Ria Visscher - NoordzijSleuteloverdracht Poelenburg

  Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >