Samenwerking Social Enterprise NL, Stichting DOEN en LSA

 • LSA bewoners, Social Enterprise NL en Stichting DOEN slaan voor het project ‘Social finance for community based social enterprises‘ de handen ineen, omdat zij geloven dat BewonersBedrijven een maatschappelijke meerwaarde leveren in een samenleving waar mensen betrokken zijn bij elkaar en bij hun omgeving. BewonersBedrijven fungeren als een belangrijke ontmoetingsplaats in de wijk waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, leren en zich ontwikkelen. 

  LSA bewoners

  LSA bewoners is een netwerk van bewonersgroepen, buurthuizen in zelfbeheer, BewonersBedrijven en coöperaties. Ze ontmoeten elkaar tijdens programma’s, trainingen, bijeenkomsten of wanneer initiatiefnemers aankloppen voor advies en ruggensteun. Vanuit LSA Bewoners zijn Thijs van Mierlo, Marieke Boeije en Rutger van Weeren betrokken bij dit project 

  Social Enterprise NL

  Social Enterprise NL is de aanjager van de beweging van sociale ondernemingen in Nederland. Social Enterprise NL verbindt en versterkt deze ondernemers en werkt aan een gunstiger ecosysteem. Vanuit Social Enterprise NL zijn Jorien van Lookeren Campagne (projectleider, voorheen Simone van Dijk), Stefan Panhuijsen, Mark Hillen, Leonie Bank en Evelien Pleging betrokken bij dit project. 

  Stichting DOEN

  Stichting DOEN steunt voorlopers die de wereld groener, socialer en creatiever maken. Samen met deze pioniers versnellen ze transities richting een samenleving waarin iedereen meedoet, ze uitputting van de aarde tegengaan en waar ruimte is voor radicale verbeelding. Vanuit Stichting DOEN is Safka Overweel betrokken bij dit project.

  Je kunt het project volgen via de speciale pagina op deze website of meld je aan voor de nieuwsbrief!

  Projectpartners Social Finance for Community Based Social Enterprises

  Social finance for community based social enterprises

  Dit artikel maakt deel uit van een reeks over ‘social finance for community based social enterprises’. Dit is een meerjarig project van Social Enterprise NLStichting DOEN en LSA bewoners waarin we de toegankelijkheid van financiering voor BewonersBedrijven willen vergoten. Omdat BewonersBedrijven een belangrijke maatschappelijke meerwaarde leveren in een samenleving waarin mensen betrokken zijn bij elkaar en hun omgeving. Ze fungeren als een belangrijke ontmoetingsplaats in de wijk waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, leren en zich ontwikkelen. Op deze pagina lees je alles over dit project.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >