Rotterdams initiatief wint Pitchen voor Impact met plannen voor schip

 • The Fighter heeft zijn naam eer aan gedaan. Het schip doet al jaren dienst als podium voor een opera gezelschap en diverse andere muziekverenigingen, en is de basis van een sterk plan dat de prijs won. Na een paar maanden hard werken won dit bewonersinitiatief 25 adviesuren tijdens de eindpitch van het traject Pitchen voor Impact voor je wijk.

  De Rotterdamse initiatiefnemers willen het activiteitenaanbod op het schip in Rotterdam uitbreiden, een grotere rol laten vervullen in de verbetering van de leefbaarheid van de aangrenzende wijk en de inkomstenstroom verbreden. Ook dromen ze van een vaste ligplaats aan een Rotterdamse kade.

  Voor het vijfde jaar organiseerden we samen met KNHM foundation het traject ‘Pitchen voor Impact voor je wijk’. Een traject waarin ondernemende bewoners met een pril idee door middel van trainingen in korte tijd worden klaargestoomd voor een pitch waar ze geld en ondersteuning kunnen winnen. In Theater de Kikker presenteerden alle initiatieven hun plannen om meer impact te maken in de wijk. In de zaal zaten de initiatiefnemers en onder meer vertegenwoordigers van VSB fondsStichting DOEN en Oranjefonds.

  Rivierpodium The Fighter won deze juryprijs vanwege hun heldere plan en concrete vraag. Die 25 uur ondersteuning kan op verschillende manieren ingevuld worden, van financiële adviezen tot steun bij het verder uitwerken van hun ondernemingsplan. Daarnaast mocht ook het publiek stemmen op hun favoriete pitch. Twee initiatieven kregen evenveel stemmen en gingen beide met de publieksprijs naar huis. Stationshuis Fatta en Kinderboerderij Nieuw Rotsoord wonnen 1000 euro.

  Ook de andere deelnemers gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben tijdens het traject veel ervaring opgedaan. Zo is het ondernemingsplan sterker geworden en is hun overtuigingskracht vergroot. Ook hebben alle initiatieven nuttige contacten opgedaan die hen verder gaan brengen.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >