Regiodag in Venray

 • Vrijdag 9 mei ontving Wijk Ontmoetings Centrum ’t Schöpke in Venray ruim 60 deelnemers aan de regiodag. Tijdens deze dag stond vooral zelfbeheer centraal.

  Onze collega Milja Kruijt gaf een workshop over het schrijven van een ondernemingsplan. Iets waar elk BewonersBedrijf zich mee bezig zal houden. Het ondernemingsplan schrijf je voor een ander. Met het plan laat je zien dat het BewonersBedrijf levensvatbaar is en op termijn zelfstandig kan zijn. Het gaat in het ondernemingsplan dus altijd om geld en verdienmodellen. En zo’n verdienmodellen zijn juist het moeilijkst om te maken.

  De deelnemers waren erg enthousiast en hadden gerichte vragen. Naast vrijwilligers, namen ook medewerkers van gemeenten en woningcorporaties deel aan de workshop. Daardoor kregen deelnemers een antwoord op hun vraag vanuit verschillende gezichtspunten. Milja benadrukte in haar workshop dat het opstarten van een onderneming en het schrijven van een ondernemingsplan veel tijd kost. “Jullie staan voor een fikse uitdaging die creativiteit vergt.” Maar dat betekent zeker niet dat het onmogelijk is. Vraag hulp en informatie bij gemeenten en woningcorporaties, en laat hen met je meedenken. De input van deze deskundigen is belangrijk. En Milja drukte de deelnemers op het hart in hun eigen kunnen te geloven. “Jullie zijn deskundig in het zijn van bewoners.”

  Voor sommige dingen zul je een professional om hulp en advies moeten vragen. En het LSA helpt daarbij. Op dit moment schrijven wij vijf handleidingen voor BewonersBedrijven, over het bestuur, het ondernemingsplan, financieel management, samenwerken en beleid en procedures. De workshop in Venray is gebaseerd op de handleiding voor het schrijven van een ondernemingsplan. Deze zal binnenkort beschikbaar zijn. Houd onze site dus in de gaten.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >