Profileren BewonersBedrijven sector

 • Wat doen BewonersBedrijven precies, welke geldstromen gaan er in om, wat is de aard van de activiteiten, hoe speelt verhuur van vastgoed een rol? Om dit in kaart te brengen zijn we gestart met een benchmark-onderzoek.

  We doen een vergelijkend onderzoek onder verschillende BewonersBedrijven om meer te weten te komen over prestaties en werkwijzen. Met de resultaten krijgen we een beter beeld van de ‘BewonersBedrijven sector’ in ons land.

  Aanvraag onderbouwen

  Samen leren en ontwikkelen is voor ons de drijfveer. Door in de organisaties te duiken, halen we informatie boven tafel waardoor we inzicht en grip krijgen op de hele sector BewonersBedrijven. Daarnaast willen meer begrip willen creëren voor wat BewonersBedrijven zijn en doen, zodat we ze beter op de kaart kunnen zetten. De individuele BewonersBedrijven kunnen met de resultaten de boer op naar (lokale) stakeholders. Als je meer inzicht hebt in wat werkt en waarom, is dit te gebruiken als onderbouwing voor een (fonds)aanvraag of een gesprek met gemeente of woningcorporatie. Ook profilering is dus een belangrijke drijfveer!

  We zijn gestart met een benchmark onder BewonersBedrijven die allemaal iets doen op het gebied van vastgoed. Marc van Leent van de Wijkplaats helpt bij de ontwikkeling en uitvoering van de benchmark. Natuurlijk houden we je op de hoogte op onze website.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >