Pitchen voor impact in je wijk van start!

 • Woensdag zijn we in het Bruishuis met negen bewonersgroepen uit het hele land gestart met het pitch traject.  Na een korte kennismaking gingen we aan de slag met 1-minute-pitches: zonder voorbereiding in een minuut overtuigend en helder uitleggen waar je als BewonersBedrijf voor staat. Dat bleek nog best pittig! De tips die iedereen mee naar huis nam zijn: vertel vooral kernachtig wat je doet en probeer concreet te zijn!

  Daarna vertelde Erik Arkesteijn van de KNHM stap voor stap wat er onmisbaar is in een bedrijfsplan voor een BewonersBedrijf. En nee, een bedrijfsplan is geen invuloefening maar vereist veel denkwerk, focus en afstemming met de groep! Een belangrijk aandachtspunt was ook het nadenken over de markt. Hoe weet je of er behoefte aan je product of dienst is en zijn mensen bereid ervoor te betalen? Verder moet je als BewonersBedrijf goed nadenken over je maatschappelijke impact: wat wil je precies bereiken en waarin verschil je van een ‘normale’ onderneming? Probeer dat meetbaar of concreet te maken!

  Na het avondeten zijn we aan de slag gegaan met teamrollen, ook essentieel bij BewonersBedrijven omdat je als collectief onderneemt en niet als éénpitter. Welke taken en rollen zijn er binnen een team en welke heb je nog nodig om een goed geheel te kunnen vormen? Met de antwoorden op die vragen kwam een intensieve dag ten einde; de deelnemers keren enthousiast huiswaarts met veel bruikbare informatie.

  De komende weken gaan de BewonersBedrijven aan de slag met het schrijven van het bedrijfsplan. Daarbij kunnen ze nog een aantal uur gebruik maken van een coach van de KNHM. Voor 26 oktober moeten de plannen ingeleverd zijn en dan gaan we kijken wie er door kan naar de pitch op 12 november. Spannend!

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >