Pitchen voor impact | Trainingstraject ondernemende bewoners met vastgoed

 • Tijdens het gratis trainingstraject Pitchen voor Impact werk je intensief aan je business case rondom vastgoed. Of je nu een pand gaat kopen of huren voor lange termijn, het is belangrijk om je goed voor te bereiden. In vijf workshopdagen versterk je jouw impact, scherp je je business case aan en neem je de organisatie en bedrijfsplan onder de loep. Je werkt toe naar een presentatie van jouw plannen aan fondsen. Naast alle nieuwe kennis die je opdoet, kun je ook nog adviesuren of een geldbedrag van 1000 euro winnen.

  Training in het kort | Bij wie past het programma? | Workshops | Waar en wanneer | Aanmelden | Stel een vraag

  Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie nieuwe kansen voor diensten of samenwerkingen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of willen jullie een pand in de buurt gaan huren of kopen om daarin je activiteiten verder te ontwikkelen? Het trainingstraject van KNHM, LSA en Social Enterprise NL helpt je een stap verder richting jouw eindpitch voor potentiële financiers. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond over het uitwerken van je businesscase en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen.


  Dus ben je als bewonersinitiatief bezig met de aankoop, huur of exploitatie van (maatschappelijk) vastgoed, dan heb je een goede reden om mee te doen!

   

  Bij welke initiatieven past Pitchen voor impact?

  Pitchen voor impact is bedoeld voor ondernemende bewoners die meer willen halen uit vastgoed. Meedoen aan de training is interessant als jullie bezig zijn met de aankoop of overname van een leegstaand pand, een oude gymzaal of school. Ook wanneer je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je neemt, sluit deze training goed aan.

  Intensieve training

  Het trainingstraject is helemaal gratis. We vragen veel inzet van de deelnemers, die daardoor grote slagen kunnen maken. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw initiatief echt een stap verder helpt, werk je tussen de workshops thuis ook aan opdrachten. Je kunt bovendien beroep doen op begeleiding en support van een coach. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land. Eerdere deelnemers aan het pitchtraject vonden het leerzaam en inspirerend om met andere bewoners ervaringen uit te wisselen. Bekijk dit filmpje waarin de deelnemers zelf aan het woord komen.

  Wat wordt jouw specialisatie?

  Dit jaar kies je naast het gezamenlijke programma voor een specialisatie. Heb je al concrete plannen om een pand te gaan aankopen? Heb je al ideeën voor de financiering van een pand en wil je daar verder mee aan de slag? En wil je mee kennis op doen over wat erbij komt kijken bij het beheer van vastgoed? Kies dan voor specialisatie Aankoop Vastgoed. Ga je een pand huren of huur/gebruik je al een pand en wil je groeien of uitbreiden? Wil je nieuwe of andere activiteiten ontplooien en is het pand onderdeel van jouw ambities? Kies dan voor specialisatie Groei. Het trainingstraject splitst op dag 3 op in deze twee groepen.

  Programma & workshops

  Workshopdag 1 | Introductie en Social Business Model Canvas
  one-minute-pitches, impact, stakeholders, doelgroepen

  Workshopdag 2 | Challenge gesprekken met experts | Community Building
  werken aan jullie uitdaging voor de komende maanden, draagvlak en commitment

  Workshopdag 3 | Specialisatie Aankoop vastgoed
  Businesscase rondom je vastgoed, onderhoud en verduurzaming, financiële kant van vastgoed

  Workshopdag 3 | Specialisatie Groei
  Aanscherpen businesscase (hoe goed zijn jullie groene, culturele of horecaplannen nu eigenlijk, hoe win je die aanbesteding)
   
  Workshopdag 4 | Pitchtraining en Financial Deep Dive
  Met hulp van een financieel expert duik je jullie financiën in, pitchvaardigheden 
   
  In de spotlights met je initiatief | Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen
  Presentatie van (bedrijfs)plannen aan fondsen en prijsuitreiking van adviesuren en geldprijs

  Waar en wanneer?

  We zijn inmiddels van start gegaan en aanmelden voor deze editie kan niet meer. Wil je graag meedoen met de volgende editie of op de hoogte blijven? Mail ons dan!

  Erik Arkesteijn 06 27 06 22 21 of erik.arkesteijn@knhm.nl 
  Marieke Boeije 06 15 90 75 07 of marieke.boeije@lsabewoners.nl 

  Projectpartners Social Finance for Community Based Social Enterprises