Pitchen voor impact | Trainingstraject ondernemende bewoners

 • Tijdens het trainingstraject Pitchen voor Impact werk je intensief aan de professionaliteit van je bewonersinitiatief. Het programma is bedoeld voor ondernemende bewoners die meer willen halen uit vastgoed, bijvoorbeeld door aankoop, beheer of exploitatie. In vijf workshopdagen versterk je impact, ontwikkel je een bedrijfsmodel en neem je het team en bedrijfsplan onder de loep. Je werkt toe naar een presentatie van jouw plannen aan fondsen. Naast alle nieuwe kennis die je opdoet, kun je ook nog 50 adviesuren of een geldbedrag van 1000 euro winnen.

  Training in het kort | Inhoud workshops | Data + locatie | Praktisch | Stel een vraag | Aanmelden

  Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie door de coronacrisis nieuwe kansen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of pionieren jullie al en is het hoog tijd om de plannen eens op papier te zetten én goed te presenteren? Het trainingstraject van KNHM en LSA helpt je een stap verder. In vijf workshopdagen krijg je theoretische achtergrond en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van  je plannen.

  Pitchen voor Impact ’20 is bedoeld voor ondernemende bewoners die meer willen halen uit vastgoed. Meedoen aan de training is interessant als jullie bezig zijn met de aankoop of overname van een leegstaand pand, een oude gymzaal of school. Ook wanneer je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je neemt, sluit deze training goed aan. Dus ben je als bewonersinitiatief bezig met de aankoop, huur of exploitatie van (maatschappelijk) vastgoed, dan heb je een  extra  reden om mee te doen!

  Door de coronacrisis zal deze alweer 6e editie van Pitchen voor Impact wat andere accenten krijgen. Zo staan we bijvoorbeeld uitgebreid stil bij het belang van het diverser maken van je inkomstenbronnen en risico-spreiding. Zodat je als initiatief veerkrachtig genoeg bent om een storm te kunnen doorstaan. We zien in deze tijd ook dat bewonersinitiatieven die goed geïnvesteerd hebben in relaties met wijkbewoners, daar de vruchten van plukken. Ook in tijden van crises vinden ze creatieve manieren om te ontmoeten, leren, ondernemen en helpen. We zullen deze editie dus ook extra aandacht besteden aan het bouwen van een vitale en betrokken gemeenschap, een onmisbare basis voor elke bewonersinitiatief.

  Intensieve training

  Het trainingstraject is helemaal gratis. We vragen veel inzet van de deelnemers, die daardoor grote slagen kunnen maken. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw initiatief echt een stap verder helpt, werk je tussen de workshops thuis ook aan opdrachten. Je kunt bovendien beroep doen op begeleiding en support van een coach. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land. Eerdere deelnemers aan het pitchtraject vonden het leerzaam en inspirerend om met andere bewoners ervaringen uit te wisselen. Bekijk het filmpje van editie 2019 waarin de deelnemers zelf aan het woord komen.

  Het programma van Pitchen voor Impact ’20

  Workshopdag 1 | Impact missie en belanghebbenden
  o.a. one-minute-pitches, verandertheorie, stakeholder-analyse

  Workshopdag 2 | Bedrijfsmodel ontwikkelen
  o.a. business model canvas, strategische partners, verdienmodel, vastgoed

  Workshopdag 3 | Community building en samenwerken
  o.a. ABCD, sterke community bouwen in je buurt, samenwerken in een collectief

  Workshopdag 4 | Pitchtraining en best practices
  o.a. pitchen en presenteren van plannen, leren van andere (ervaren) initiatiefnemers

  In de spotlights met je initiatief | Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen
  Presentatie van (bedrijfs)plannen aan fondsen en prijsuitreiking van 50 adviesuren en geldprijs

   Waar en wanneer?

  We selecteren dit jaar maximaal 8 initiatieven. Meedoen aan Pitchen voor impact is alleen mogelijk als je op alle volgende data aanwezig bent:

  • Donderdag 15 oktober 2020, 15.00 – 20.00 uur
  • Donderdag 5 november 2020, 15.00 – 20.00 uur
  • Donderdag 10 december 2020, 15.00 – 20.00 uur
  • Donderdag 14 januari 2021, 15.00 – 20.00 uur
  • Donderdag 4 februari 2021, 14.00 – 17.00 uur – Pitchen van de plannen!

  Praktisch

  Dit jaar worden de workshops aangevuld met een paar optionele online kennissessies. In die sessies gaan we nog net wat dieper in op specifieke of complexe onderwerpen. Verder volgen we natuurlijk ook gedurende dit najaar de richtlijnen van RIVM. Als blijkt dat we aanpassingen moeten doen aan het traject (bijvoorbeeld andere locaties, minder mensen), zetten we dat zo snel mogelijk in gang en communiceren we dat. De workshops vinden sowieso plaats op locaties die coronaproof zijn en goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als auto.

  Aanmelden 

  Je kan je niet meer aanmelden voor deze editie. Wil je wel graag een keer meedoen? Mail naar marieke.boeije@lsabewoners.nl We noteren je naam alvast en nemen contact met je op zodra er een nieuwe serie trainingen op de planning staat!