Pitchen voor impact | Trainingstraject ondernemende bewoners

 • Tijdens het trainingstraject Pitchen voor Impact werk je intensief aan de professionaliteit van je bewonersinitiatief. In vier workshopdagen versterk je impact, ontwikkel je een bedrijfsmodel en neem je het team en bedrijfsplan onder de loep. Je werkt toe naar een presentatie van jouw plannen aan fondsen. Naast alle nieuwe kennis die je opdoet, kun je ook nog 50 adviesuren of een geldbedrag van 1000 euro winnen.

  De aanmelding voor editie 2019 is gesloten en de deelnemers zijn geselecteerd. Lees meer over hun ambities en plannen.

  Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Of pionieren jullie al een tijdje en is het hoog tijd om de plannen eens stevig op papier te zetten én goed te presenteren? Elk najaar organiseren KNHM en LSA  een trainingstraject waarin je een aantal concrete stappen kan zetten. In vier workshopdagen krijg je theoretische achtergrond en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van  je plannen. In de editie van Pitchen voor Impact in 2019 focussen we op vastgoed.

  BruishuisPitchen voor Impact draait dit jaar om maatschappelijk vastgoed. Daarom zoeken we deelnemers die meer willen halen uit vastgoed. Meedoen aan de training is interessant als jullie bezig zijn met de aankoop of overname van een leegstaand pand, een oude gymzaal of school. Ook wanneer je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je neemt, sluit deze training goed aan.

  Intensieve training

  Het trainingstraject is helemaal gratis. We vragen veel inzet van de deelnemers, die daardoor grote slagen kunnen maken. Om te zorgen dat het  trainingstraject jouw initiatief echt een stap verder helpt, werk je tussen de workshops thuis ook aan opdrachten. Je kunt bovendien beroep doen op begeleiding en support van een coach. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land. Eerdere deelnemers aan het pitchtraject vonden het leerzaam en inspirerend om met andere bewoners ervaringen uit te wisselen.

  Het programma van Pitchen voor Impact ’19

  Workshopdag 1 | Impact missie en belanghebbenden
  o.a. one-minute-pitches, verandertheorie, stakeholder-analyse

  Workshopdag 2 | Bedrijfsmodel ontwikkelen
  o.a. business model canvas, strategische partners, verdienmodel, vastgoed

  Workshopdag 3 | Team en bedrijfsplan
  o.a. financiële kant van vastgoed, ontwikkeling bedrijfsplan, samenstelling team

  Workshopdag 4 | Pitches en best practices
  o.a. pitchen en presenteren van plannen, best practices delen

  In de spotlights met je initiatief | Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen
  Presentatie van (bedrijfs)plannen aan fondsen en prijsuitreiking van 50 adviesuren en geldprijs

   

  De aanmelding voor editie 2019 is gesloten en de deelnemers zijn geselecteerd. Lees meer over hun ambities en plannen.

  Ik heb een vraag

  Heb jij ook vragen over de exploitatie van vastgoed, een verdienmodel of het maken van een goed plan? Stel ‘m gerust aan ons! Meedoen in 2019 kan niet meer maar we hebben een groot netwerk aan experts die kennis en ervaring hebben op dit gebied. We kunnen één van hen aan je koppelen voor gratis advies. Mail of bel Marieke Boeije op 06 15 90 75 07 of marieke.boeije@lsabewoners.nl