Pitch: Landgoed AlGoed

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag Landgoed AlGoed in Enschede. Een landgoed precies op de grens tussen Hengelo en Enschede, op fietsafstand van beide steden. Op Landgoed Algoed is leven en werken niet gescheiden. Het wordt beheerd door vier mensen die ook op het landgoed wonen. Angelien Hoppen is een van hen. “De kwaliteit van onze activiteiten is vrij hoog maar het landgoed zelf, de accommodatie is dat nog niet. Dat is niet in balans.”

  landgoed-al-goedLandgoed Algoed is een sociaal cultureel centrum. Er werken 50 vrijwilligers in de moestuin, in de keuken en tijdens activiteiten. Die activiteiten wil het landgoed uitbreiden. Zo is er een grotere keuken nodig vanwege de grote moestuin. En zoeken de initiatiefnemers naar manieren waarop de winkel zichzelf beter kan bedruipen.

  landgoed-algoed2“We willen inspireren, verbinden en we groeien. Landgoed Algoed heeft altijd de eigen broek opgehouden en nu willen we uitbreiden. Daar is een investering voor nodig.” De intiatiefnemers zien verschillende mogelijkheden om binnen het landgoed te groeien. Het verbeteren van de accommodatie om meer mensen van buiten de regio te trekken tijdens een theaterweekend bijvoorbeeld. Daarom doet Landgoed Algoed mee aan dit pitchtraject.

  Meer weten? Kijk op: www.landgoedalgoed.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >