Pitch: Huiskamer Langelo

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag Huiskamer Langelo in het Drentse Dorp Langelo. Het is een klein en actief dorp. Alle activiteiten vinden plaats in het café met pension, waarvan de eigenaren binnenkort met pensioen gaan. “Het kloppend hart van Langelo moet dus sluiten,’ vertelt initiatiefnemer Erwin Reusken.

  huiskamer-langelo“We willen de commerciële activiteiten uitbreiden en het café open houden. Een andere stichting in het dorp heeft een oude school in bezit die niet meer gebruikt wordt. De gemeente wil die school terugkopen en dat geld kan gebruikt worden om het café aan te kopen.” Het verdienmodel van Huiskamer Langelo is gebaseerd op een Bed and Breakfast en dagopvang.

  “Een keer per jaar organiseren we een 55+-reis maar die doelgroep zien we heel weinig,’ vertelt intiatiefnemer Kirsten Ipema. “Langelo is een vergrijzend dorp. Er zijn maar weinig jongeren, de meeste trekken weg. In het dorp zijn namelijk geen goedkope huur- of koopwoningen dus jongeren kunnen niet blijven.”

  huiskamer-langelo2Erwin: “We doen mee aan het traject om ons plan scherper te krijgen, de haalbaarheid van de commerciële activiteiten te onderzoeken en voor een investering. We zoeken een duurzame partner om te blijven bestaan.”

  Meer weten? Kijk op: www.dorpsbelangenlangelo.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >