Pitch: Fort Vreeswijk

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag Fort Vreeswijk uit Nieuwegein. Fort Vreeswijk is daadwerkelijk een fort in de wijk Vreeswijk. “Ik woon óp Vreeswijk,’ vertelt initiatiefneemster Von de Wit. “Op, niet in. Dat is een belangrijk verschil.” Fort Vreeswijk was een sociaal cultureel gezondheidscentrum en is door bewoners in zelfbeheer genomen. Het heeft een buurthuisfunctie, is een plek voor verschillende vormen van informele zorg en er worden activiteiten georganiseerd.

  fort-vreeswijk-2“Er wonen veel ouderen op Vreeswijk,’ typeert Jajette Mom, ook een initiatiefneemster, de wijk. “Het fort heeft daardoor het imago voor ouderen te zijn. Maar dat is niet zo. We willen een plek voor alle generaties zijn en die omslag moeten we nu maken.”

  In het fort is onder meer een lunchcafé en een kinderopvang. Von: “We willen ook dagopvang aanbieden maar hebben nog niet helder hoe we dat gaan financieren. Hoe kunnen we bijvoorbeeld aanspraak maken op Wmo-gelden? Hoe gaan we partnerschappen aan met organisaties en de formele zorg? De plannen zijn er, maar we kunnen ze nog niet realiseren. Daarom doen wij mee aan Pitchen voor impact in je wijk.”

  Meer weten? Kijk op: www.fortvreeswijk.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >