Pitch: De Groene Regentes

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag de Groene Regentes uit Den Haag. “Toen ik de eerste keer de straat in reed stonden aan beide kanten auto’s geparkeerd,’ vertelt initiatiefnemer Wim Schutten. “Ik wist niet zeker of ik er wel tussendoor kon. Maar onze wijk is niet gebouwd op zoveel auto’s dus we willen lege plekken creëren door het bezit van auto’s te verminderen. Dat doen we met elektrische auto’s op Haagse stroom.”

  groene-regentes2De Groene Regentes wil wijkbewoners aanmoedigen een elektrische auto te delen. De elektriciteit wekken ze zelf op. Noud te Riele: “We bouwen een collectief zonnedak om de auto’s te voeden. En het terrein dat we winnen op de auto’s vullen we met tuintjes.”

  Met een kleine groep is de Groene Regentes al begonnen met het delen van een elektrische auto. De initiatiefnemers willen dit uitbreiden, het bezit van auto’s verminderen en de wijk groener maken.

  Meer weten? Kijk op: www.groeneregentes.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >