Pitch: De Broederij

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag de Broederij in Nijmegen. De Broederij is een creatieve en natuurlijke broedplaats en ontmoetingsplek voor iedereen en speciaal voor kinderen en jongeren. “Kinderen staan bij ons aan het roer,’ vertelt initiatiefneemster Jorine de Bruin. “We willen kinderen vaardigheden leren die zij nodig hebben in deze participatiemaatschappij. Zij bedenken plannen die we samen uitvoeren.”

  de-broederijIn de Broederij kunnen bewoners met ondernemers uit de creatieve sector broeden op buurtinitiatieven en samen zorgen dat deze initiatieven en ideeën werkelijkheid worden. Er komt een aanbod voor jong en oud, voor binnen en buiten. Ondernemers krijgen in De Broederij een plek waar ze kunnen werken aan projecten voor de wijk of aan hun eigen onderneming. De ruimtes in De Broederij zijn te huur.

  de-broederij2“We willen meer natuurlijk verbinding in de wijk. Je praat met elkaar omdat je elkaar kent. Niet omdat je een probleem hebt en op zoek bent naar een oplossing.”

  De Broederij opende op 25 september officieel haar deuren. Kijk voor meer informatie op: www.debroederij.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >