Pand binnenkort eigendom van Berflo Bedrijf

 • Eind 2014 kreeg Berflo Bedrijf de leegstaande basisschool De Wingerd als proef in bruikleen van de gemeente Hengelo. Een half jaar kreeg het bestuur om te laten zien waar het BewonersBedrijf toe in staat is. Ondertussen ging Berflo Bedrijf in onderhandeling met de gemeente om het pand te kopen. Aan deze onderhandelingen leek abrupt een eind te komen toen de gemeente het pand beloofde aan De nieuwe Islamitische school van de Stichting voor Onderwijs op Islamitische grondslag in Midden- en Oost-Nederland (Simon). Na overleg tussen Simon, Berflo Bedrijf en de gemeente is het pand alsnog toegewezen aan het BewonersBedrijf.

  “We hebben er lang op moeten wachten en het heeft veel spanningen met zich meegebracht. Maar nu zijn we ontzettend opgelucht!” vertelt Geert Walgemoed, voorzitter van het bestuur van Berflo Bedrijf. “Het lijkt erop alsof er niks meer in de weg staat om de voormalige basisschool snel aan te kopen. En verder te gaan met ons BewonersBedrijf.”

  In eerste instantie wilde de gemeente de Islamitische School en het BewonersBedrijf samen in het pand onderbrengen. Maar dat zagen beide partijen niet zitten. Dat betekent namelijk dat de school en het BewonersBedrijf niet groter kunnen groeien dan ze nu zijn, vanwege het gebrek aan ruimte. Daarnaast was Berflo Bedrijf al in onderhandeling met de gemeente om de Wingerd aan te kopen.

  Ook vanuit de politiek kwam kritiek en het college werd opgedragen opnieuw naar de plannen te kijken. Met deze nieuwe blik werd besloten dat Berflo Bedrijf de Wingerd mag aankopen en de Islamitische School een andere plek in de stad krijgt. Er staan in Hengelo nog een aantal voormalige schoolgebouwen leeg.

  Lees voor meer informatie dit artikel van Tubantia.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >