Oproep: jouw toekomst op de BewonersAgenda

 • Jij beslist over je eigen toekomst. Schrijf daarom mee aan de BewonersAgenda, een initiatief van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA). Tot en met de Landelijke Bewonersdag op 28 november haalt het LSA bij actieve bewoners op wat zij nodig hebben om hun initiatieven en projecten te laten slagen en effectiever uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat stadsbewoners worden betrokken in besluitvorming en hun steden sterker kunnen maken.

  Wat kun je doen?

  Op deze site staat een eerste aanzet voor de BewonersAgenda op basis van input uit de vereniging. Om de agendapunten aan te scherpen, aan te vullen en te verdiepen, roept het LSA alle actieve bewoners op om hun stem te laten horen.

  Je kunt bijdragen door te laten weten:

  • Wat jij nodig hebt om je initiatief te laten slagen en effectiever uit te voeren.
  • Welke aanvullingen en aanscherpingen je graag op de agenda en/of afzonderlijke punten zou willen zien
  • Welke initiatieven je kent – uit eigen stad of van elders uit het (buiten)land – die als voorbeelden kunnen dienen voor een agendapunt
  • Welke do’s en don’ts je mee wil geven aan een agendapunt

  Met jullie medewerking geeft de BewonersAgenda een sterk signaal. Mail al je input naar LSA@LSAbewoners.nl en beslis mee over je toekomst.

  BewonersAgenda

  In Den Haag wordt gewerkt aan de Agenda Stad met als doel de leefbaarheid in steden te verbeteren. De ministeries roepen gemeenten en stakeholders op om de agenda aan te vullen. Maar, steden zijn vooral bewoners!

  Daarom heeft LSA het initiatief genomen om met actieve bewoners een BewonersAgenda op te stellen met onderwerpen die om innovatie en vooral actie vragen. LSA wil hiermee aankaarten wat belangrijk is voor bewoners die via maatschappelijk initiatief werken aan onze steden.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >