Oprichting van Europees netwerk

 • Het LSA heeft zich aangesloten bij een Europees programma ‘Community Enterpises’. 

  Op initiatief van onze Engelse partnerorganisatie Locality heeft het LSA zich aangesloten bij een EU-programma ‘Community Enterprises’ dat de opmaat moet vormen voor de samenwerking tussen een aantal non-profitorganisaties die in eigen land bij community enterprises betrokken zijn. Het gaat naast Locality en LSA om Fritidsforum (Zweden), Aieplous (Griekenland) en de Finse Federatie van Settlements (Finland).

  Samenwerken, uitwisselen en beïnvloeden

  Doel is onderlinge samenwerking en uitwisseling van lokale praktijken en beïnvloeding van Europese regelgeving ten aanzien van community enterprises.

  De pilot wordt grotendeels gefinancierd door de EU en is van start gegaan in augustus 2012 en duurt tot en met mei 2013. In die periode zullen een aantal nationale bijeenkomsten en uitwisselingsbijeenkomsten gehouden worden. De pilot wordt afgesloten met een conferentie van alle partners in mei 2013 die door het LSA in Nederland georganiseerd zal worden.

  We houden u natuurlijk op de hoogte!

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >