Opening Stichting BewonersBedrijf Berflo Es

 • Aanstaande zaterdag 14 juni opent Stichting BewonersBedrijf Berflo Es officieel! BewonersBedrijf Berflo Es is een onderneming voor en door bewoners die de Hengelose wijk Berflo Es socialer, leuker en sterker maakt. Wethouder Jan Bron zal het BewonersBedrijf officieel openen, waarna vrijwilligers de verschillende projecten presenteren.

  Opening

  Wethouder Jan Bron zal om 14.15 uur de openingshandeling verrichten. Daarna staan vrijwilligers bij verschillende kraampjes om bewoners te informeren over de projecten van BewonersBedrijf Berflo Es. Je kunt een kijkje nemen in de BalieBus en kennis maken met tuinman Philip Gortemaker en de verschillende privéchauffeurs van de elektrische boodschappen- en vervoerdienst. Zaterdag tijdens de opening van BewonersBedrijf Berflo Es, is ook de live lancering van de nieuwe digitale wijkkrant.

  De festiviteiten worden van muziek voorzien door een band uit de wijk en de organisatie heeft verschillende activiteiten voor kinderen gepland.

  Projecten

  BewonersBedrijf Berflo Es heeft verschillende projecten. Tijdens de opening kun je een kijkje nemen in de Berflo Baliebus. Een oude SRV wagen, omgebouwd tot een mobiele ontmoetingsruimte en rijdende talentenbank. Deze BalieBus rijdt al een tijdje met een overzicht van talenten uit de wijk: timmerlieden, tuinmannen, computerexperts enzovoort.

  Berflo Baliebus Berflo bestelauto van bewonersbedrijf Berflo Es . met vrijwilligers

  Naast een bus, heeft het BewonersBedrijf de Berflo Bestelauto. Dit is een elektrische taxi mét chauffeur. Bewoners kunnen deze huren voor een vaste prijs per kilometer. Op de braakliggende terreinen in Berfo Es, start het BewonersBedrijf met Berflo Boerderij. Dit is een project dat start met de verbouw van biologische groenten en kruiden in een ‘stadstuin’. Deze wordt beheerd en onderhouden door wijkbewoners met groene vingers.

  Met als visie: met elkaar, voor elkaar, door elkaar, duurzaam en betaalbaar, heeft BewonersBedrijf Berflo Es geholpen aan de doorstart van het Berflo naaiatelier. Hier leren bewoners uit de wijk onder professionele begeleidingen de fijne kneepjes van het vak.

  Tot slot is Berflo Es hard bezig met Berflo Beheer: Veel bewoners ergeren zich aan het zwerfafval op straat, in de berm of rondom speeltoestellen. Ze vinden dat het groenonderhoud en schoonhouden van de portieken in de flats beter kan. Daarom onderzoekt het BewonersBedrijf op dit moment samen met de Gemeente Hengelo en de Woningcorporatie naar mogelijkheden om dit soort werkzaamheden in de wijk over te nemen.

  Praktisch

  Datum:           zaterdag 14 juni

  Tijd:               14:00u – 17:00u

  Locatie:          Grasveld tegenover basisschool De Wingerd,

  Lodewijkstraat,  Hengelo (Bij slecht weer IN De Wingerd)
  uitnodiging opening BewonersBedrijf Berflo Es 14 juni 2014

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >