Ook veel lokale persaandacht

 • De initiatiefnemers van de kandidaat-BewonersBedrijven zitten niet stil. Dat wordt ook opgemerkt door journalisten van lokale media, die steeds meer in deze nieuwe vorm van werken aan de wijk door en voor bewoners geïnteresseerd raken.

  Talenten in de wijk
  In Amersfoort werkt kandidaat-BewonersBedrijf Kruiskamp Onderneemt aan het realiseren van een wijk-, welzijns- en activiteitenbedrijf in De Witte Vlinder, een oude leegstaande school. Het AD/Amersfoortse Courant meldt dat het bestuur van het BewonersBedrijf overeenstemming met de gemeente heeft bereikt over de overname van het gebouw. Op voorwaarde dat zij het zelf opknappen, mogen ze de school van de gemeente gebruiken voor hun activiteiten!

  Makelen en schakelen
  In de serie ‘De Burger Aan Zet’ brengt dagblad De Limburger de stand van zaken rondom de burgerkracht in Limburg in kaart. Door bestaande initiatieven te beschrijven en nieuwe te volgen, wil de redactie succesfactoren als het gaat om burgerparticipatie vastleggen, evenals de manieren waarop struikelblokken kunnen worden overwonnen. In deze serie maakte de krant een uitgebreid portret van Astrid Verblakt uit de Sittardse wijk Vrangendael. Zij is betrokken bij kandidaat-BewonersBedrijf ’t BOSS, een braakliggend grasveld dat getransformeerd is tot een mooi sportpark. De krant roemt haar omdat zij de kwaliteiten van een ‘kartrekker’ en ‘verbinder’ in zich verenigt. Precies die eigenschappen, die in een onlangs uitgekomen rapport van de WRR genoemd worden als factoren die het succes van bewonersinitiatieven bepalen.

  Op Eigen Houtje
  Emmen Revisited schrijft regelmatig over het BewonersBedrijf Op eigen Houtje dat opgericht wordt in de wijk Emmerhout. Er moet daar nog veel gebeuren om de school geschikt te maken voor de geplande activiteiten. De coördinator van Op Eigen Houtje, Bruin Bruinsma, hoopt door deze aandacht nieuwe vrijwilligers aan zich te binden.

  Landelijke pers
  Naast de lokale pers, halen twee BewonersBedrijven vaak de landelijke pers. Met name het eerste BewonersBedrijf dat van start is gegaan: BewonersBedrijf Heechterp Schieringen krijgt veel aandacht. Waaronder de reportages op primetime van NCRV’s Altijd Wat. En ook kandidaat BewonersBedrijf het Bruishuis wordt aandachtig gevolgd. Van een artikel in de Volkskrant tot een reportage op RTL Nieuws.

  Content
  Vanuit het LSA zijn we heel blij met al deze media-aandacht. Hoe meer mensen over de BewonersBedrijven lezen en zien, hoe beter. Want wij zijn er zeker van dat het concept en de missie achter het experiment BewonersBedrijven veel mensen kan inspireren.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >