Ook internationaal leren we van elkaar

 • LSA werkt samen met de TU Delft aan een onderzoek naar zogenaamde community-based social enterprises (zoals BewonersBedrijven) in Nederland, Zweden en Engeland.  En nu komt er op 1 juni een internationale delegatie kijken bij Delfshaven Coöperatie.

  Actief burgerschap

  De groep is op een zoektocht naar de nieuwe rol en (on)mogelijkheden van local communities, zelforganisatie door bewoners en andere vormen van actief burgerschap. Het vergelijkend onderzoek naar de rol, financiering en impact wordt uitgevoerd door TU Delft en gefinancierd door Power to Change.

  Wegnemen van ongelijkheid

  Het onderzoek richt zich op verschillen en overeenkomsten tussen deze drie landen. En vooral op de manier waarop ‘community-based social enterprises’ bijdragen aan het wegnemen van ongelijkheid en verbeteren van de leefomgeving.

  Het LSA organiseert graag dit soort werkbezoeken. Wij geloven in leren van elkaar en niet alleen van papier, maar door elkaar op te zoeken. En Delfshaven Coöperatie is zeer interessant om bij te kijken. Zelf beschrijven ze de manier zij werken als volgt: “Door het samenbrengen van grotere bedrijven en instellingen met lokale (bewoners) initiatieven ontstaat er een gezamenlijke opbrengst. We brengen initiatieven verder, door het verbinden van mensen en het toevoegen van kennis en kunde. Het doel is waardeontwikkeling van de plek en haar mensen op de langere termijn.”

  Geen vraag te groot

  Wil jij meer weten hoe de coöperatie dat doet? Het LSA heeft een interview afgenomen met twee van de oprichters. Lees hier het artikel ‘Geen vraag te groot voor Delfshaven Coöperatie’.

  Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de uitkomsten van het onderzoek.

   

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >