BewonersBedrijf Berflo Es

 • Het BewonersBedrijf Berflo Es wordt afgekort met ‘Berflo Bedrijf’ en levert een bijdrage aan de leefbaarheid en ontwikkeling van de Hengelose wijk Berflo Es.

  Berflo Bedrijf verdient zijn eigen geld met verschillende projecten. Zo is er bijvoorbeeld het Berflo Naaiatelier om kleding te verstellen, herstellen en maken. Ook hebben ze een rijdende talentenbank, de Berflo Baliebus. Dit is een omgebouwde SRV-wagen die regelmatig door de wijk rijdt. Mensen met een vraag of verzoek worden in de Berflo Baliebus gekoppeld aan mensen die kunnen helpen. Ook de Berfo Bestelauto rijdt regelmatig door de wijk. Deze elektrische auto is een goedkopere taxidienst voor de bewoners.

  Om deze projecten goed uit te voeren, werkt Berflo Bedrijf samen met bewonerscommissies, de Gemeente Hengelo, woningcorporatie Welbions, zorginstellingen en ondernemers uit de wijk. Voor de bewoners biedt Berflo Bedrijf de kans om talent te ontwikkelen. En door de verschillende projecten kan iedereen in de wijk meehelpen.

  Op 14 april 2015 was Berflo Bedrijf bij RTL Koffietijd. Zij gaven een mooi inkijkje in het BewonersBedrijf. Bekijk hier Berflo Bedrijf in Koffietijd.

  Notering aan de MAEX

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  Kruiskamp Onderneemt!

  Kruiskamp Onderneemt!

  • Amersfoort

  In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt ...

  Lees meer >