Online platforms voor wijken

 • Je kunt natuurlijk bij al je buren aanbellen om te vragen waar zij mee bezig zijn. Je kunt je ook met de hele wijk aanmelden op een online platform. Dat gebeurt al op social media zoals Facebook. Maar dat is niet altijd de beste manier. Daarom zijn op verschillende plekken creatievelingen aan de slag gegaan met het opzetten van nieuwe online platforms, speciaal voor je wijk of buurt. We willen er drie uitlichten: BUURbook, WijkConnect en De Wijkwebsite.

  BUURbook

  BUURbook is een online platform voor je buurt. Bewoners delen veel informatie met elkaar. Denk aan veranderingen in de wijk, feesten en activiteiten. Met BUURbook kan elke buurt een eigen afgeschermde omgeving krijgen. In deze omgeving komen enkel berichten over die buurt. Ook professionals kunnen zich bij BUURbook aansluiten wat leidt tot een mooie samenwerking. ‘Buurtkennis van bewoners en vakkennis van professionals leiden samen tot rijkere plannen en een leukere buurt.’ Kijk voor meer informatie op buurbook.nl.

  WijkConnect

  WijkConnect verbindt bewoners onderling en bewoners aan organisaties in de wijk. Met als uitgangspunt: ‘Hulp is dichterbij dan je denkt.’ Je hoort bijvoorbeeld van de buurman over een betrouwbare schilder in de wijk. Of twee straten verderop ligt een partytent op zolder die je kunt lenen voor je feest. WijkConnect wil deze verbindingen maken. Want in elke wijk zijn verschillende bewonersinitiatieven, organisaties en bewoners die elkaar kunnen helpen. Via WijkConnect kun je hulp aanbieden, contacten leggen of je organisatie presenteren. Kijk voor meer informatie op wijkconnect.com.

  Mijn Buurtje

  Mijnbuurtje.nl droomt van een leuke, gezellige buurt waarin bewoners zelf dingen bepalen en onafhankelijk zijn. Bewoners krijgen daarom een training tot ‘buurtverbinder’ waarin je leert hoe je online en ‘in het echt’ mensen met elkaar verbindt. Daarnaast krijg je een eigen buurtplatform met eigen url. Hierop kun je alles zien dat er in je buurt gebeurt: nieuws, initiatieven, agenda, hulpvraag en aanbod en nog veel meer. Ook gemeente, ondernemers en maatschappelijke groepen doen mee en na een paar jaar kun je financieel zelfstandig zijn als je dat wilt. Woon je in een grotere wijk? Kijk dan eens op dewijkwebsite.nl. Of ben je dorpsbewoner? Kijk dan eens op onsoosterhuizen.nl.

  Naast deze drie zijn er nog veel meer online platforms. Elk platform is uniek en heeft een eigen insteek. Zo word je bij BUURbook onderdeel van een afgesloten omgeving, alleen voor jouw wijk. Bij WijkConnect maak je een persoonlijk profiel aan waar je voor jou interessante organisaties en groepen aan koppelt. Elk platform heeft zijn eigen voordelen. Kies dus vooral een platform dat bij jou en je buurt past.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >