Mooie plannen en inspirerende pitches

 • Donderdag 12 november was het eindelijk zo ver. De Nieuwe Banier in Rotterdam werd omgetoverd tot pitchdecor en de zaal zat goed vol.

  Naast de vijf bewonersgroepen waren LSA, KNHM, Stichting Doen, VSB Fonds, Anton Jurgens Fonds en De Verre Bergen aanwezig. Een extra warm welkom was er voor de initiatiefnemers van het Wijkpaleis in Rotterdam. Zij vielen af voor deze ronde, maar waren erg benieuwd naar de pitch van de anderen.

  Coöperatieve vereniging Westside Slotermeer beet het spits af. De avond ervoor werd ingebroken in het pand, maar ondanks deze tegenslag en het ontbreken van een pitcher zetten zij een strakke presentatie neer. Ook een van de vrijwilligers nam het woord om te vertellen hoe zij gegroeid is bij Westside. De Gasfabriek uit Alkmaar had een duidelijk verhaal en nam zelfgemaakt zuurdesembrood met kaas mee. Hiermee lieten ze hun stijl en producten zien. Ook Sterker door Stroop maakte het publiek heel blij met hun culinaire stroopwafels, die ze gebruiken om een ontmoetingsplek open te houden.

  Het enthousiasme van de initiatiefnemers van Stichting Droom spatte eraf. In de minst kansrijke wijk van Vlissingen helpen zij mensen met de meest uiteenlopende hulpvragen, van verslaving tot schulden tot het willen starten van een onderneming. Last but not least kreeg ’t Luukske 8 minuten om hun plan te pitchen. Zij verhuren een gemeenschapshuis in het Limburgse Wellerlooi als groepsaccommodatie aan verenigingen uit het hele land. Zo halen zij een geldstroom van buiten de wijk om weer in de wijk te investeren.

  Alle pitches lieten duidelijk een eigen verhaal horen. Ze beschreven maatwerk dat hun wijk beter maakt en doen dit allemaal op hun eigen manier. Het publiek ging geïnspireerd en enthousiast naar huis. De deelnemers met iets meer spanning, want volgende week horen zij de uitslag. Nog even geduld dus.

  Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie van de pitches:

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >