Miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

 • We hebben 1 miljoen euro gekregen van de Nationale Postcode Loterij om het experiment BewonersBedrijven te ondersteunen! Dit werd bekend op het Goed Geld Gala.

  Mede door de steun van de Nationale Postcodeloterij kan het LSA de aankomende twee jaar 10 tot 15 BewonersBedrijven helpen op te richten. Dat zijn ondernemingen van, voor en door bewoners.

  Dit spannende en innovatieve project is per januari van start gegaan. De aankomende twee jaar zullen op verschillende plekken, verspreid over het land, bewoners een bedrijf gaan opzetten die tot doel heeft hun buurt economisch, fysiek en sociaal te helpen ontwikkelen.

  Het is daarbij het streven dat deze BewonersBedrijven zoveel mogelijk hun eigen geld gaan verdienen en daarmee losser komen te staan van subsidies en hun verstrekkers. Bewoners zullen de BewonersBedrijven gaan besturen en zij zullen beslissen of en zo ja welke beroepskrachten ingehuurd moeten en kunnen worden.

  We zijn erg blij met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Met dit geld kunnen de BewonersBedrijven een startkapitaal verkrijgen. Ook Aedes Fonds Werken aan Wonen heeft hiervoor een bijdrage geleverd. Het LSA heeft van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een tweejarige subsidie ontvangen om dit innovatieve experiment op te zetten.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >