Met BewonersBedrijven naar Leeds

 • Het LSA werkt samen met partners uit Griekenland, Finland, Zweden en Engeland in het ‘Citizens for Europe’ programma. Centraal in deze samenwerking staat de (economische) veerkracht van buurten en wijken, wat we daarin van elkaar kunnen leren en waar dit raakt aan Europees beleid. Met dit programma vertrekken we woensdag op werkbezoek naar Leeds.


  Juist die (economische) veerkracht in buurten en wijken is waar het LSA met BewonerBedrijven ook aan wil bijdragen. Het werkbezoek aan Leeds biedt dan ook een mooie kans om met een groep beoogd zakelijk leiders van (bijna) startende BewonersBedrijven het water over te steken. In twee volle dagen worden hele verschillende organisaties bezocht, variërend van ouderenzorg tot duurzame energie van evenementenmanagement tot  stadslandbouw. En ze werken aan overname van maatschappelijk vastgoedwijkaandelen en wijkdemocratie. Kortom veel ruimte voor nieuwe inzichten, aanscherpen van ideeën en nieuwe energie.


  Op donderdag en vrijdag zal @bewonersbedr updates tweeten. Tweet je vragen naar ons en wij stellen ze aan de organisaties daar.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >