Landelijke Bewonersdag 2014: de regie terug

 • De grootste bewonersbijeenkomst van het jaar staat weer voor de deur: de Landelijk Bewonersdag. Op zaterdag 15 november komen honderden actieve bewoners samen in Twente, in de Grolsch Veste.

  Het thema is: De regie terug. We willen samen een stap verder gaan om de regie terug te krijgen, over de zorg, over onze buurt, over ons welzijn. Hoe zorgen we ervoor dat zaken kleinschaliger en minder onpersoonlijk worden geregeld? En natuurlijk is het ook een feest, we vieren dat we ons weer een jaar hebben ingezet om onze buurten sterker te maken. Ben jij erbij? Meld je dan aan!

  Het programmaboekje is flink gevuld met ondere andere een masterclass, collegetour en crowdsource over buurtrechten. Wij geven twee keer een spoedcursus BewonersBedrijven:

  BewonersBedrijven voor beginners

  Tijdens deze sessie leer je alles over BewonersBedrijven, hun verdienmodellen en de impact op hun wijk. Frank Eekelder, zakelijk leider van BewonersBedrijf Berflo Es, neemt je mee langs zijn dagelijkse werkzaamheden en de activiteiten in Hengelo. En we vertellen je wat het LSA kan betekenen als je zelf wil ondernemen in je wijk.

  BewonersBedrijven voor gevorderden

  We zien mensen door heel Nederland pionieren en tegen dezelfde knelpunten aanlopen. Daarom gaan we tijdens deze sessie met elkaar in gesprek. In verschillende groepen zoeken we oplossingen voor knelpunten rondom vier thema’s:

  1. Het verkrijgen van draagvlak in de wijk.
  2. Het ontwikkelen en uitbouwen van een duurzaam verdienmodel.
  3. Het aantrekken van financiers.
  4. Het samenwerken met verschillende partijen.
  Plein van de Pioniers

  Ook zijn er verschillende pleinen om rond te slenteren. Bezoek bijvoorbeeld het Plein van de Pioniers. Hier presenteren pioniers die met veel passie, inzet en onverzettelijkheid grootse dingen voor elkaar krijgen zichzelf. De pioniers staan je in hun marktkraam graag te woord. Ze vertellen over hun, vaak lange, weg naar een succesvol project.

  Kijk voor meer informatie op lbd14.nl en meld je gratis aan!

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >